İBB’den 15 bin öğrenciye ücretsiz kış spor okulu

Güncelleme Tarihi:

İBB’den 15 bin öğrenciye ücretsiz kış spor okulu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 11:04

İBB’den 15 bin öğrenciye ücretsiz kış spor okulu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) vatandaşların hizmetine sunduğu yaz spor okulunun sona ermesi ile okul salonlarında kış spor okulu sezonu açıldı. 32 ilçede 15 bin öğrenci ücretsiz spor eğitimi almaya başladı.

Yaz aylarında 168 salonda gerçekleştirilen ve 38 bin öğrencinin katıldığı İBB Yaz Spor Okulları’nın sona ermesi ile birlikte Kış Spor Okulları sezonu başladı. 32 ilçede 131 okulda 15 bin öğrencinin 23 branşta ücretsiz spor eğitimi gördüğü belirtildi.

Hafta içi okul saatleri dışında, hafta sonu ise öğlene kadar 6-15 yaş arası çocuklar atletizmden futsala, okçuluktan tenise kadar 23 branşta 209 uzman eğitmen eşliğinde eğitim görüyor. Kış Spor Okulları’nda şu anda 15 bin öğrenci spor eğitimi alıyor.

OKUL SPOR SALONLARINDA EĞİTİM VERİLEN BRANŞLAR:

Atletizm, Basketbol, Voleybol,Futsal, Hentbol, Badminton, Tenis, Masa Tenisi, Boks, Cimnastik, Hareket Eğitimi, Step Aerobik,Zumba, Judo, Karate, Taekwondo, Bocce, Güreş, Dart, Okçuluk, Mangala, Mas Güreşi, Halk Oyunları.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un dört bir yanında 214 okulun bahçesine yaptığı spor salonlarında yılda 2.5 milyon kişiye kesintisiz spor hizmeti veriliyor. Bu hizmetlerin başında ise yaz ve kış spor okulları geliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!