"Küresel reasürans şirketleri Türkiye primlerini artırmaya hazırlanıyor"

Güncelleme Tarihi:

Küresel reasürans şirketleri Türkiye primlerini artırmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 15:28

"Küresel reasürans şirketleri Türkiye primlerini artırmaya hazırlanıyor"

Haberin Devamı

İstanbul, 18 Kasım (DHA) - Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Taner Çağatay, küresel sigorta ve reasürans şirketlerinin yıllık toplantılarında, "terör olayları" nedeniyle Türkiye'nin teminat ve primlerini artırma eğilimine girdiklerine dikkat çekti.
Dünyanın önde gelen sigortacı uzman ve yöneticilerinin her yıl Monte Carlo ve Almanya Baden Baden'de düzenlenen toplantılara katıldıklarına işaret eden Çağatay, "Bu toplantılarda genel olarak bir sonraki yılın reasürans politikaları belirlenir. Reasürans Şirketleri ile Sigorta Şirketleri gerekli görüşmeleri yaparak bir sonraki senenin anlaşmalarını yaparlar" dedi ve ekledi:
"Ülkemiz sigorta sektörünü de yakından ilgilendiren bu toplantılarda reasürans firmaları ülkemizdeki gelişmeleri yakından izleyip, terör olayları karşısında gerek teminatlarda, gerekse primlerde bir takım revizyon hazırlığına girdikleri görüldü. Bazı Sigorta şirketi daha evvelki dönemde biz aracı kurumlara bilgilendirme göndererek terörün yoğun olduğu bazı illerde ve İstanbul da bazı ilçelerde yangın poliçesinin içerisinde terör teminatı veremeyeceklerini belirtmişlerdi. Sigorta şirketleri aralarındaki amansız rekabet dolayısı ile terör primini nerede ise sıfırlamış olduklarından havuzda hasarı karşılayacak yeterli prim oluşmadı. Terör olayları da artınca sigorta sektörü tedirgin oldu; şimdi primlerde oluşabilecek yüksek artışlar, hem sigortalıları, hem de sektörü olumsuz etkileyecek. Sigortalı düşük primlere alışmıştı. Şimdi trafik sigortalarında olduğu gibi  terör primlerinin yukarı çıkması şikayetlere neden olacaktır. Biz aracı kurumlar da bu durumu sigortalılara izah etmekte zorlanmaktayız. Birçok aracı kurum Broker veya Acenta iş yazmakta teminat bulmakta zorlanıyor."
Toplantılar sırasında Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği olarak dünya sigorta devi Lloyds'un CEO'su Inga Beale ile görüşme yaptıklarını da anlatan Çağatay, "Sayın Beale ülkemizde faliyet göstermek arzularını dile getirdi ve halen Türkiye’den onay beklediklerini söyledi" dedi ve şöyle devam etti:
"Lloyds gibi dünya devi Reasürans firmasının ülkemizdeki sigorta sektörüne çok şeyler katacağına ve şuanda teminat bulmakta zorluk çektiğimiz sektörlerde sigortalama imkanı sağlayacaktır. Lloyd's gibi dünya devi reasürürün ülkemize gelmesi ile daha rekabet olacağını düşünüyoruz."
(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!