Kültür Üniversitesi, akademik yıla yeni bölümlerle başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kültür Üniversitesi, akademik yıla yeni bölümlerle başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 10:52

Kültür Üniversitesi, akademik yıla yeni bölümlerle başlayacak

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL Kültür Üniversitesi (İKÜ), akademik yıla üç yeni bölüm ve bir ön lisans programıyla başlayacak. Mevcut yedi fakülte bünyesindeki bölüm sayısı 28’e yükselirken, Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesindeki program sayısı da 19’a yükselecek.

Sanat Tasarım Fakültesi bünyesinde Çizgi Film ve Animasyon ve Yeni Medya ve İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Girişimcilik Bölümleri, İşletmecilik MYO bünyesinde ise Sivil Havacılıkta Kabin Hizmetleri Programı olmak üzere toplam üç yeni bölüm ve bir ön lisans programı açılacak.

3 YENİ BÖLÜM VE 1 ÖN LİSANS PROGRAMIYLA 210 ÖĞRENCİ ALINACAK

İstanbul Kültür Üniversitesi'nde açılacak üç yeni bölüm ve bir ön lisans programıyla bünyesine katacağı öğrencileri tam burslu, yüzde 50 burslu ve yüzde 25 burslu olarak alacak. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'nden 50, Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nden 50, Girişimcilik bölümünden 60 ve Sivil Havacılıkta Kabin Hizmetleri Programı'ndan 60 öğrenci olmak üzere toplamda 210 öğrenciyi daha bünyesine katacak.

VERİLEN EĞİTİMLE ALANINDA UZMAN YETİŞTİRİLECEK

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'nden özel yetenek sınavı ile alınacak öğrenciler, eğitim göreceği bölümde yeni iletişim araçlarını etkili kullanabilen ve pratik uygulamalarla eleştirel ve estetik değerleri oturmuş bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde açılacak olan Yeni Medya ve İletişim bölümünde yeni iletişim araçlarını, dijital medya ve uzantısı olan sosyal paylaşım ağlarını ve bu ağlara içerik üretebilecek kuramsal bilgilerle teknoloji uzmanlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılacak Girişimcilik Bölümü’nde de iktisat, pazarlama ve satış teknikleri, bilişim ve iletişim teknolojilerinin finans ve ticaretle entegrasyon gibi birden fazla alanda yetkinlik kazandırmayı hedefleyen bir eğitim modeli uygulanacak.

İşletmecilik MYO bünyesinde açılacak Sivil Havacılıkta Kabin Hizmetleri programına alınan öğrencilere ilk yarıyılda teorik eğitim verilecek. Ardından uygulamaya yönelik derslerle desteklenip havayolu yönetimi, kabinde iletişim, kabinde ilkyardım, Ekip Kaynak Yönetimi (CRM), CRS Uygulamaları, Mock-Up Eğitimi, havacılık eğitimi, kabinde ikram programı gibi temel derslerle donanım kazandırılacak.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!