Kartal’da Düzenlenen Satranç Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Güncelleme Tarihi:

Kartal’da Düzenlenen Satranç Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 20:41

Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Atatürk Kupası Açık Satranç Turnuvası, kıyasıya mücadeleye sahne oldu. 6 farklı kategoride onlarca yarışmacının mücadele ettiği turnuvada, dereceye girenler ödüllendirildi.
Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 4’üncü Atatürk Kupası Açık Satranç Turnuvası, 6 farklı kategoride onlarca yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yakacık İstanbul Ticaret Odası (İTO) Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuvaya katılan yarışmacılar katıldıkları kategoride dereceye girebilmek için mücadele etti. İki gün süren turnuvanın finaline Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı.
“SATRANÇ KARTAL’DA BELLİ BİR NOKTAYA GELİYOR”
Turnuva sonrasında yarışmacılara hitap eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Satranç Kartal’da belli bir noktaya geliyor. Hala istediğimiz düzeyde değil ama İstanbul’un en iyi yerlerinden birisiyiz. Bundan dolayı bize katkı verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Yarışmacı kardeşlerime de başarılar diliyorum ve kutluyorum. Bir sonraki turnuvada da sizleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Turnuva sonunda 6 farklı kategoride mücadele eden ve dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de dereceye giren yarışmacılara madalyalarını verdi.
“ŞAKA YOLUYLA BAŞLADIK DAHA SONRA İLERLETTİK”
Oğlu minikler kategorisinde ikincilik eden Mustafa Vatansever, “Çocuğumuzu dört yaşından beri çalıştırıyoruz. Önce şaka yoluyla başladık daha sonra ilerlettik. Şu aşamada dört tane birinciliğimiz var. Satranç azimli bir yolculuktur. Ara vermeden çalışmak gerekiyor. Biz de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” dedi.
Minikler kategorisinde üçüncülük elde eden 7 yaşındaki Mert Efe Topçu ise, “Güzel bir duygu bu benim ilk kupam oldu, çok sevindim. Hep bu kupayı almak istiyordum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!