Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Kapanış Programı

Güncelleme Tarihi:

Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Kapanış Programı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 09:43

Kartal Belediyesi 4’üncü Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapsamında dünyaca ünlü heykeltıraşlar, birbirinden güzel heykelleri Kartal’a kazandırdı.
Dünyaca ünlü heykeltıraşların katıldığı Kartal Belediyesi 4’üncü Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda sona gelindi. Kartal’da düzenlenen ve 20 gün süren sempozyum için Avrupa’dan ve dünyanın 10 farklı ülkesinden heykeltıraşlar Kartal’a gelmişti. Sıcak havalara aldırmadan günlerce çalışan yerli ve yabancı toplam 10 sanatçı birbirinden güzel heykelleri Kartal’a kazandırdı. Sempozyumun kapanış programına, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Ekvador İstanbul Fahri Başkonsolosu Fadi Nahas, Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski ve Polonya Kültür Ateşesi Edyta Michaslka’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Taş heykelleri yapan sanatçılara da sertifikalarını veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, taş heykel sempozyumunun kapanışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Sanatçıların çıkardığı eserlerden dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Sanatçıların bağlı bulunduğu ülkelerin temsilcileri başkonsolosluklarına da Kartal’a geldikleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu yıl normalin dışında bir heykelimiz daha var hemen arkamızda duran bu heykel Srebrenista Katliamını simgeleyen bir heykel. O da Kartal Meydanı’nda artık insanlar çıkar için birbirini katletmesinler diyerek, insanların önüne koyarak ve unutmayarak unutturmayarak bir hafıza oluşturmaya çalışıyoruz. Katılan tüm sanatçılara tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
“HEYKELLERİ KORUYUN VE MESAJ ALMAYA ÇALIŞIN”
Sempozyuma katılarak mitolojik bir kahramanı işleyen heykel tıraşlardan Rahmi Atalay ise yoğun ve yorucu sıcakta bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sonuçta 10 profesyonel ve yaklaşık 10 tanede öğrenci heykeli oluşturuldu. En güzel tarafı bu heykeller bittikten sonra başlıyor. Umarım Kartal halkı bu heykellere sahip çıkar ve korur. Çünkü pek çok yerde bu tarz heykellere zarar verilmekte, heykellerin üzeri boyanmaktadır. Rica ediyorum biz burada çok büyük emek sarf ederek bu heykelleri yapıyoruz. Lütfen zarar vermeyin, heykellere alışın heykelleri sevin, heykellerden mesaj almaya çalışın. Hiçbir mesaj alamıyorsanız da görsel güzelliğinden faydalananın ve onları koruyun lütfen” dedi.
Sempozyum kapsamında sanatçıların ortaya çıkardığı heykeller, Kartal’ın çeşitli bölgelerinde sergilenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!