İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 00:59

- İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Asan, Koç, Tombulca ve Noyan İl Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan yapımcı Salih Asan, yönetmen Engin Koç, senaristler Hikmet Tombulca ve Samim Noyan, İl Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.

Asan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılmak istenen bir algı operasyonun parçası haline getirildiklerini savundu.

Çok rahat olduğunu ve utanacak bir şey yapmadığını dile getiren Asan, "Hayatımızda polisle falan işim olmamıştı. Bunu da yaşadık. Sorguda sorulan sorunun ne olduğunu bile anlayamadım. 'Örgütün adını duydun mu' diyor. 'Şimdi burada duyuyorum' dedim. 'Rahle diye bir şey duydun mu' dedi. 'Konya'da çalışırken babam rahat Kur'an okusun diye bir rahle almıştım' dedim. Bir örgüt üzerinde yeni bir örgüt icat etmek istiyorlar" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü'nün önünde bekleyen grubu ziyaret eden Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da serbest bırakılanlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, açıklama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!