İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 14:52

- Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı gözaltına alındı

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da gözaltına alındı.

Polis, gözaltı listesinde ismi bulunan Ekrem Dumanlı için öğle saatlerinde ikinci kez, Yenibosna'daki gazete binasına geldi.

Kapıda bekleyen avukatlara, Dumanlı hakkındaki gözaltı kararını içeren evrakı gösterdikten sonra gazete binasına giren polisler, burada bekleyen gazetenin okurları ve çalışanlarının arasında dördüncü kata çıktı.

-Hakan Şükür ve İdris Bal da odadaydı

Ekrem Dumanlı'nın odasında, AK Parti eski milletvekilleri Hakan Şükür ve İdris Bal'ın da olduğu görüldü.

Bu sırada, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de gazete binasına geldi.

Hakkındaki gözaltı kararını inceleyen Dumanlı "Suçumuz olmadığı için korkumuz yok, suçu olanlar korksun. Suçu olmayan insanların korkacak bir şeyi de yoktur" dedi.

Haberin Devamı

Ekrem Dumanlı odasında yaptığı açıklamanın ardından, Hakan Şükür ve İdris Bal ile polisler eşliğinde binadan çıktı.

Bina önündeki vatandaşların slogan ve pankartlarla destek verdiği Dumanlı, polisler eşliğinde bindiği araçla buradan uzaklaştırıldı.

- Gözaltından notlar

Ekrem Dumanlı gözaltına alınırken, gazete binasının bulunduğu cadde bir süre araç trafiğine kapatılırken, bir polis helikopteri de bölgeyi havadan kontrol etti.

Polislerin binaya girişi ve Dumanlı ile ayrılması yaklaşık 45 dakika sürdü. Gözaltı için gelen emniyet görevlilerinin 4. kata çıkışı, Dumanlı'nın odasına girişleri ve onunla birlikte ayrılmaları Samanyolu Haber ve bazı televizyon kanalları tarafından canlı olarak yayınlandı.

Dumanlı'nın gözaltına alınmasının ardından sabah saatlerinden Yenibosna'daki gazete binası önünde toplanan okuyucular da ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!