Gözaltındaki 61 adliye personeli adliyeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Gözaltındaki 61 adliye personeli adliyeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 11:56

Gözaltındaki 61 adliye personeli adliyeye sevk edildi

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) Adliye çalışanlarına yönelik FETÖ/PDY soruşturmasında 22 Eylül tarihinde gözaltına alınan 86 kişiden 61’i poliste işlemleri tamamlanarak adliyeye çıkarıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin 22’si kadın 39’u erkek. Şüpheliler FETÖ/PDY terör örgütünün yöneticisi veya üyesi olarak, cebir ve şiddet kullanarak Anayasa’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalışmakla suçlanıyorlar.

Adalet Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğünün 28 Temmuz 2016 tarihli soruşturma emri gereği 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. İstanbul’da tüm adliyelerin personeli, icra ve iflas dairesi personelleri ile ilgili başlatılan soruşturmada şüpheliler terör örgütünün yöneticisi veya üyesi olarak cebir ve şiddet kullanarak Anayasa’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmak, yerine  başka bir düzen getirme, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik darbe giriminde bulunmaya yönelik eylemleri gerçekleştirenlerle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmekle suçlanıyorlar.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bu soruşturma kapsamında 22 Eylül 2016 tarihinde başlatılan operasyonlarda 86 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınlarından 12’nin il dışında yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınan kişiler arasında bulunan A.O. adlı adliye çalışanında 1 dolarlık banknot çıktığı, F.D. adlı şüphelinin evinde ise bazı örgütsel dökümanlar ele geçirildiği öğrenildi. Şüphelilerin evlerinden ve üzerlerinden çıkan cep telefonu, harici bellek, bilgisisayarların incelemesi ise Siber Suçlarla Mücadele müdürlüğünde sürüyor.
Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüphelilerden 22’si kadın 61 kişi geniş güvenlik önlemleri alınarak adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ifadeleri Çağlayan Adalet Sarayında savcılar tarafından alınacak.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!