Farkındalık Eğitimleri İle Beylikdüzü’nde Yaşama Engel Yok

Güncelleme Tarihi:

Farkındalık Eğitimleri İle Beylikdüzü’nde Yaşama Engel Yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 14:47

ENGELSİZ BİR KENT İÇİN ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR.

Kentte engelsiz bir hayatı hakim kılmak için çalışan Beylikdüzü Belediyesi, yönetim kadrosuna bu noktada farkındalık eğitimi düzenlemeye devam ediyor.
Daha önce de “Toplumun Her Kesimine Engellilerle Bir Arada Mutlu Yaşam Eğitimi” adını taşıyan program kapsamında çalışanlara yönelik bir eğitim veren belediye, bu sayede farkındalığı önce kadrosunda yaparak örnek bir çalışmaya imza atıyor. Belediyenin Beylikdüzü için yaptığı her yenilik, bu eğitimlerle en doğru şekilde yapılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi, engellerin olmadığı bir kent oluşturmak için çıktığı yolda, belediye bünyesinde başlattığı eğitim programlarıyla önemli bir çalışma sürdürüyor. Daha önce “Toplumun Her Kesimine Engellilerle Bir Arada Mutlu Yaşam Eğitimi” adını taşıyan eğitim programını alan belediye yönetim kadrosu ve meclis üyeleri şimdi de “Engelsiz Erişilebilir Kentler İçin Mimari Düzenlemeler ve Uygulamalar Eğitimi” programında bir araya geldi. Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Ahmet Bağbekleyen’in öncülük ettiği eğitim programını, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu yönetti.
İlk olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere başkan yardımcıları, başkan danışmanları ve meclis üyelerinin katılımıyla başlayan eğitim programı, müdürlüklerle devam etti. Eğitim programıyla her müdürlük için verilen özel bir eğitimin devamında, belediye yönetim kadrosu ve meclis üyeleri de engelleri aşma konusunda bilinçlendiriliyor. Eğitimler sonucu personelin bu konuda donanım kazanmasıyla yapılan tüm çalışmalar engelli bireylerin de yaşam hakkı gözetilerek bilinçli bir şekilde gerçekleşiyor.
ENGELSİZ BİR KENT İÇİN ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR
Yerel yönetimin vazifeleri dışında toplumun rolünün de işlendiği eğitimlerde, engellerin hep birlikte hareket edilerek aşılabileceği mesajı veriliyor. Eğitimlerde ayrıca, engelli bir bireyin yaşamanın psikolojisi, hakları ve bakımları gibi birçok konu da bilgilendirmeler yapılıyor. Düzenli olarak devam eden eğitimler neticesinde Beylikdüzü’ne örnek projeler yapılıyor. Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Atrium Parkı, Gürpınar Mahallesi Dalyan ve Piri Reis caddelerine yapılan engelli tuvaletleri ve bebek bakım üniteleri halk tarafından takdir topladı. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun olarak yapılan Anadolu Caddesi Prestij Yol Projesi ile kaldırımlar yayaların en verimli kullanabileceği şekilde düzenledi. Görme engelli vatandaşların kolay ulaşım sağlaması için ise ağaçların etrafına hissedilebilir yönlendirme uyarı yüzeyi döşendi. Kamu binalarına engelli rampaları ve okullara engelli asansörleri yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!