Eyüplü Öğrenciler Sevimli Deniz Canlıları İle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Eyüplü Öğrenciler Sevimli Deniz Canlıları İle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 17:13

Eyüp Belediyesi, ilçede eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerini televizyonda görmeye alışık oldukları Yunus, Beyaz Balina ve fok gibi sevimli canlılarla buluşturdu. Hayatlarında ilk kez bu canlı türlerini görme fırsatı bulan öğrenciler sevimli canlıların sergiledikleri gösteriler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.
Çocuklar için birçok projeyi hayata geçiren Eyüp Belediyesi İlçede eğitim gören ilk ve orta okul öğrencilerini sevimli canlılarla buluşturdu. Eyüplü miniklerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da miniklerin heyecanına ortak oldu. Birbirinden sevimli canlıların gösterilerini meraklı gözlerle izleyen öğrenciler keyifli saatler geçirdi. Minikler, etkinlikte her zaman görmeye alışık olmadıkları canlılar hakkında bilgi edinme fırsatı da buldu.
“EĞİTİM ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE DESTEKLENMELİ”
Eyüp Belediyesi olarak eğitime, spora ve gençlere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Remzi Aydın, “Bu anlamda birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Biz sadece eğitimin okullarda olan örgün eğitim olduğunu düşünmüyoruz. Eğitim örgün eğitim dışında kültürel ve sportif faaliyetlerle de desteklenmeli diye düşünüyorum” dedi.
İlçede bulunan öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini sözlerine ekleyen Başkan Aydın, “Bu anlamda da çocuklarımızı okul dışı faaliyetlerde sık sık okul dışı etkinliklerle desteklemeye çalışıyoruz. İlçemizde bulunan Yunus gösteri merkezine her yıl binlerce öğrenci getirerek buraları görmelerine destek veriyoruz. Bu gösteri çocuklar için bir terapi oluyor hem değişiklik oluyor. Hoşça vakit geçirdikleri bir anıları oluyor. Bu anlamda bütün ilk ve orta öğrenim öğrencilerimiz burada ağırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”
Daha önce hiç böyle bir gösteri izlemediğini belirten Kerem Yürci isimli öğrenci, "Buraya gelip bu gösteriyi izlediğim için çok mutluyum. Çok eğlendim çok güzel buldum etkinliği. En çok yunus gösterilerini beğendim" dedi.
Canlıların sıcaklığını ve eğlencelerini görebildiğini ifade eden Eda Yaren Urgun isimli öğrenci, "İnsanların bile zor yapabildiklerini yapıyor canlılar. Çok eğlenceli buldum. En çok Mors’ları beğendim. Çok güzel düşünülmüş bir etkinlik" şeklinde konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!