Engelli öğrencilerin çektiği fotoğraflar sergide

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrencilerin çektiği fotoğraflar sergide
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 14:17

Engelli öğrencilerin çektiği fotoğraflar sergide

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da fiziki ve zihinsel engelleri bulunan öğrencilerin aldıkları eğitim ardından İstanbul’da çeşitli yerlerde çektikleri fotoğraf kareleri sergilenmeye başlandı.
Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Deklanşöre Engel Yok’ projesi kapsamında ilçedeki Terapi Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde fiziki ve zihinsel sınırlılıkları bulunan çocuklara eğitim verildi. Proje ile eğitilebilir öğrencilerin görsel algılarını ve yaşama yönelik farkındalıklarını artırma, çevreleri ile rahat iletişim kurma, fiziki ve zihinsel sınırlılıklarına karşın kendilerini ifade etmede fotoğrafın gücünü kullanabilmeyi öğrenmeleri amaçlandı.
Bu öğrencilerin daha sonra çeşitli yerlerde fotoğraf çekmeleri sağlandı. Deklanşöre basarak çeşitli manzara veya objektifleri görüntüleyen öğrencilerin çektiği fotoğraflar arasında seçim yapıldı ve bir bölümünün Avcılar’daki Pelikan Alışveriş Merkezi'nde sergilenmeye başlandı. Fotoğrafların sergilenmeye başlanması nedeniyle düzenlenen törene Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin de katılarak kurdeleyi kesti, sergilenen fotoğrafları inceledi. Açılış ardından ‘O Ses Türkiye’ yarışmasının bu yılki birincisi Emre Sertkaya mini konser verdi. Fotoğraflar 17 Mayıs'a kadar sergilenecek.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!