Endüstri 4.0 temalı WIN Eurasia Automation fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Endüstri 4.0 temalı WIN Eurasia Automation  fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 17:18

Endüstri 4.0 temalı WIN Eurasia Automation fuarı açıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) HANNOVER Fairs Turkey Fuarcılık’ın gerçekleştireceği İmalat sanayisinin kazandıran fuarı WIN EURASIA Automation, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, fuarın, Türkiye’deki imalat sanayinin ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Kühnel, WIN EURASIA Automation’ın, Türkiye ve bölgedeki ülkelere hizmet ettiğini anlatarak, “Bugün burada endüstrinin geleceğine katkı sunacak uluslararası bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Endüstri 4.0 temasıyla gerçekleştirdiğimiz bu yılki etkinliğimizde en yeni teknolojilere tanıklık edeceksiniz"dedi.

Cumhurbaşkanlığı ‘Bilişim Teknoloji, Sanayi ve Yüksek Öğretim’ Başdanışmanı ve TÜBİTAK Danışmanı Mesut Uğur, Türkiye’de son 15 yılda ciddi bir ilerleme sağlandığını söyledi. Uğur, " Biz hükümet olarak sektör firmalarımızı destekliyoruz. Ülkemizin rekabetçi olması ve yeni istihdam alanlarının açılması için en önemli sektör makine-elektronik-otomasyon sektörüdür. Bir çok makine ve sistem artık tersine mühendislikle ülkemizde yapılır şekle geldi. Adına ister Endüstri 4.0, ister dijitalleşme, ister tümleşik otomasyon sistemi diyelim; otomasyon günümüz sanayisinin ve refah toplumunun vazgeçilmezidir” dedi.

Açılış törenine katılan Bosna Hersek Zenica-Doboj Kantonu Ekonomi Bakanı Zlatko Jeliç de katıldı. Fuarın Endüstri 4.0 Çözüm Ortağı olan Siemens Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy da 2013 yılında dünyada Endüstri 4.0’ın konuşulmaya başlandığını belirterek, "ülkemizde sadece birkaç yıl gecikmeyle Endüstri 4.0 inanılmaz konuşulur hale geldi. Bundan sonra kamu üstüne düşeni fazlasıyla yapmakta. Henüz lansman gerçekleşmemiş olsa bile çalışmalar başladı" dedi.

2030’DA 12’İNCİ BÜYÜK EKONOMİ
Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cemaloğlu da
araştırma şirketlerince en karamsar bakış açısıyla bile Türkiye’nin; 2023-2030 yıllarında 3.5 trilyon dolarlık ekonomisiyle dünyada 12’inci sırada yer alacağını öngördüğünü söyledi. İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı Ender Akbaytogan ise Türkiye’nin istifleme makinesine olan pazar talebinin bugün Avrupa’nın 6’ıncı büyük ülkesi olduğunu kaydetti.

2 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Kayseri Sanayi Odası, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, fuara 80 firmayla geldiklerini belirterek, “Ayrıca 2 üniversitemizle buradayız. Kayseride 3 organize sanayi bir serbest bölgede 42 milyon metrekarede üretim yapıyoruz. 2 milyar dolar ihracatımız, 1.5 milyar dolar ithalatımız var. Artı veren konumdayız. Cari fazla veren bir konumdayız. Endüstri 4.0’la firmalarımız ciddi olarak ilgileniyor” dedi.

 Makina ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz da ekonomik gelişmelere bir noktada değil bir dönemde bakılması gerektiğini belirterek, “Makine sektörüyle ilgili dünyada ve Türkiye’deki sıkıntılar sakın canınızı sıkmasın. Son 6 yıla baktığınız zaman Türkiye’nin makine sektörünün büyüme hızı Çin gibi bir devin arkasından yüzde 700’le dünya ikincisi. Biz çok iyi yolda gidiyoruz. Endüstri 4.0 bizim için bir avantaj" diye konuştu.

Açılışta ayrıca Akışkan Gücü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Demirer, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz de birer konuşma yaptı.

35 ÜLKEDEN 1336 KATILIMCI FİRMA
İmalat sanayi fuarı WIN EURASIA Automation 2017, kapılarını ziyaretçilere açtı. 35 ülkeden 1336 katılımcıyı ağırlayan WIN EURASIA Automation, geleceğin fabrikalarına yönelik doğru çözümlere ulaşmak isteyen ziyaretçiler için bir kez daha bölgenin lider inovasyon platformu olduğunu kanıtlıyor. Toplam 9 Salonda, Otomasyon Eurasia, Hydraulic&Pneumatic Eurasia, Electrotech Eurasia, ve CeMAT Eurasia fuarlarını bir araya getiren WIN EURASIA Automation fuarında, entegre imalat süreçlerine yönelik otomasyon teknolojileri, elektrik ve elektronik teknolojileri, hidrolik ve pnömatik sistemleri ve intralojistik çözümler konusunda en son gelişmeler ziyaretçilere dört gün boyunca sunulacak.

 

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!