Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu "Deniz kuvvetleri hiç diz çökmemiştir"

Güncelleme Tarihi:

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu Deniz kuvvetleri hiç diz çökmemiştir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 14:09

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu "Deniz kuvvetleri hiç diz çökmemiştir"

Haberin Devamı

Özgür ALTUNCU- İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL,(DHA) Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, Kınalıada Korvetinin denize indirilmesi ve İstanbul Fırkateyninin ilk kaynak töreninde konuştu.

"MÜCADELEMİZ, EGEDEKİ HAKLARIMIZ VE DOĞU AKDENİZ'DEKİ ETKİ ALANLARIMIZ İÇİNDİR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin doğumunun 100. yıldönümüne yaklaşırken zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Bostanoğlu," Bu mücadele tarih sahnesinde her devlet için geçerli olduğu üzere, ülkemiz için de fırtınalı ve çalkantılı denizlerde geçmektedir.Ege'deki haklarımızın, Doğu Akdeniz'deki yetki alanlarımızın ve bu alanlardaki potansiyel enerji kaynaklarımızın korunmasına yönelik faaliyetlerimiz, bu fırtına ve çalkantıların örnekleridir"dedi. 


 

" MUKTEDİR DONANMA HİÇ GELMEMELERİ İÇİNDİR"

" Mustafa Kemal'in 'geldikleri gibi giderler' dediği gemilerin maksadıyla, önümüze çıkarılan terör örgütlerinin maksadı pek de farklı değildir"diyen Bostanoğlu, " İnşa etmeye çalıştığımız ve adım adım başardığımız muktedir donanma, her kim olursa olsun, bizim olanı vermemek içindir.Geldikleri gibi gidecek olsalar da , gelme arzusunda olanların hiç gelememeleri içindir"diye konuştu. 


 

"KAZANDIRACAK OLAN BAHRİYELİLERİN MAHARETLERİDİR"

Güçlü donanmanın ülke siyasetinin uygulanmasında muhataplar karşısında ihtiyaç duyulan kudreti sağlamak için şart olduğunu söyleyen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu,  " Bir ülkenin askeri gücünü, milli imkanlarla inşaa edebilmesi büyük bir meziyettir. Yüksek teknoloji ürünü gemiler, silahlar ve sistemler mahir bir gücün olmazsa olmaz unsurudur. Ancak muktedir bir donanmaya sahip olunması için yapılması gereken,daha önemli bir husus vardır. O da inşa edilen gemileri layıkıyla kullanacak ve gerektiğinde savaştıracak Bahriyeliler yetiştirmektir. Çünkü savaşı kazandıran, ya da kaybettiren inşa edilen gemileri kullanacak Bahriyelilerin maharetleri, kalplerindeki vatan sevgisi ve aralarındaki silah arkadaşlığı durumudur. İnşa edilen gemilerle ilgili meşaleyi yakan da Deniz Kuvvetlerinin yetiştirdiği personeldir" diye konuştu. 


 

DENİZ KUVVETLERİ DİZ ÇÖKMEDİ...

Komutanlığını " Son 4 yıldır, Deniz Kuvvetlerinde vardiyanın başındaki" kişi olarak tanımlayan Oramiral Bostanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: Son dönemde yaşanan gelişmelere rağmen tüm gücümüzle ayaktayız. Ve en önemlisi, ideallerimizden biran bile vazgeçmedik. İcra ettiğimiz harekat faaliyetleri, Deniz Kuvvetlerimizin harekat yetkinliği bağlamında geçmişten daha güçlü olduğunun açık kanıtıdır. Ancak geçmişten ders almamız gerektiğini düşünüyorum. Zira son yıllarda hedeflerimize ulaşma yolunda, bizleri aşan dinamikler karşımıza çıkarıldı Ama bir gerçek var ki o da şudur; bu süreçte Deniz Kuvvetleri hiç diz çökmemiştir. Mavi vatanı asla sahipsiz bırakmamıştır.Çünkü bizi aşan o dinamikler,ne Çanakkele'de, ne Kurtuluş savaşında ne de 21. Yüzyılın kirli oyunlarında bileğimizi bükememiştir, bükemeyecektir. Biz hedeflerimize olan inancımızı asla kaybetmedik. Her durumda sıkıntıları omuzlamaya, gemiyi gitmesi gereken rotada tutmaya çalıştık. Geriye baktığımızda gemimizin bütün badirelere rağmen, tüm kudretiyle var olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği rotada seyrettiğini görüyoruz. 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!