Borusan’ın sürdürülebilirlik raporuna uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

Borusan’ın sürdürülebilirlik raporuna uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:19

Borusan’ın sürdürülebilirlik raporuna uluslararası ödül

Haberin Devamı

İstanbul, 28 Şubat (DHA) - Borusan Holding’in “Dünya Bizim Evimiz” temasıyla çalışanlarının bireysel ekolojik uygulamalarına yer verdiği 2015 Sürdürülebilirlik raporu, dünyanın en itibarlı ödüllerinden birinin sahibi oldu.

Borusan’ın sürdürülebilirlik raporu, yıllık faaliyet raporları alanında dünyanın en saygın iletişim kuruluşlarından biri olarak nitelendirilen LACP (Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği-League of American Communications Professionals) tarafından holdingler ve basılı sürdürülebilirlik raporları kategorisinde birinciliğe layık görülerek, Platin Ödül’ün sahibi oldu. Faaliyet ve sürdülebilirlik raporlarının beraber değerlendirildiği ilk 50’de ise 8. sırada yer aldı.

Raporlar; İlk İzlenim, Kapak, Pay Sahiplerine Mektup, Anlatım Dili, Finansal Veriler, Yaratıcılık, Verilen Mesajın Açıklığı ve Bilgiye Erişebilirlik kriterlerine göre değerlendirildiler. Borusan Holding 2015 Sürdürülebilirlik Raporu tüm bu kriterlerde yapılan değerlendirme sonucunda 100 üzerinden toplam 99 puana ulaşarak, Türkiye’den katılanlar arasında Platin ödüle hak kazanan tek şirket oldu. İlk 50 sıralamasında da Borusan Holding 8’inci sırada yer aldı.

Ödülle ilgili bir açıklama yapan Borusan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Şule Yücebıyık, 2009 yılından bu yanan küresel GRI standartlarını gözönünde bulundurarak raporlama yaptıklarını hatırlattı.

Şirketlerin çevresel, sürdürülebilirlik ve yönetişim yaklaşımlarının uzun vadeli değer yaratmada büyük önem kazandığına değinen Yücebıyık, “GRI’ın kurumsal sosyal sorumluluk değerlendirme raporuna göre, 2015 yılında dünyada 5762 şirket sürdürülebilirlik raporu sunarken, Türkiye’den sadece 54 şirket raporlama yapmış. Bu açıdan Borusan, çevresel, sosyal ve yönetişim performansını küresel standartlarda raporlayan şirketler arasında öncü durumda. Bu yılki başarımızı ise ayrıca Borusanlılara borçluyuz. ‘Dünya Bizim Evimiz’ teması altında bizimle evlerinde yaptıkları ekolojik uygulamalarını paylaşarak, çevre bilincini yaymamıza yardımcı oldular” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!