Beşiktaş için Trabzon'da kazanmaktan başka yol yok 

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş için Trabzonda kazanmaktan başka yol yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 10:33

Beşiktaş için Trabzon'da kazanmaktan başka yol yok 

Haberin Devamı

Zorlu seri Trabzonspor maçı ile sürüyor

Quaresma'nın yerine Lens mi Adriano'mu ?

Deplasmanda kazanamıyor ama Trabzon'da kazanıyor

Yine tehlike! 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında

Ali DANAŞ - İSTANBUL / DHA

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında yarın akşam Trabzonspor'a konuk olacak.
Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşma saat 20:00'de başlayacak ve Halis Özkahya tarafından yönetilecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz yaparken Suat Arslanboğa dördüncü hakem olacak.
Özellikle deplasmanlarda kaybettiği puanlara rağmen iç saha galibiyetleri ile şampiyonluk yarışına tutunmaya çalışan Beşiktaş, son iki haftada rakiplerinin puan kaybetmesi ile zirve ile arasındaki puan farkını 3'e kadar indirmişti. Dün ise Medipol Başakşehir'in Göztepe'yi 2-0, Galatasaray'ın da Kardemir Karabükspor'u 7-0 yenmesinden sonra Siyah Beyazlıların zirve ile olan farkı 1 maç eksikle 6 puana çıktı. Beşiktaş, yarın akşam Trabzonspor'u yenerek puan fakını yeniden 3'e indirmek ve şampiyonluk iddiasını güçlü tutmak amacında olacak.
ZORLU SERİ TRABZONSPOR MAÇI İLE SÜRÜYOR
Beşiktaş, fikstür açısından oldukça zorlu bir dönemden geçiyor.
1-1 beraberlikle sonuçlanan Atiker Konyaspor deplasmanı ile başlayan periyot Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih maçı ile devam etti. Münih'ten 5-0 gibi faklı bir mağlubiyetle dönen Siyah Beyazlılar, ardından Fenerbahçe ile üst üste 2 kez karşılaştı. Ligde 3-1 yendiği rakibi ile Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 2-2 berabere kalan Kara Kartallar, bu hafta da Trabzonspor maçı ile zorlu fikstürdeki yolculuğuna devam edecek.
Beşiktaş'ın bu periyottaki diğer 3 maçı ise Gençlerbirliği, Bayern Münih ve M.Başakşehir olacak.
QUARESMA'NIN YERİNE LENS Mİ ADRİANO'MU
Geçen haftaki Fenerbahçe maçına cezalı Talisca ve Pepe'den yoksun çıkan Beşiktaş, Trabzonspor karşısına da Quaresma'dan faydalanamayacak.
Teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe ile hafta içi oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçında kırmızı kart gören Portekizli yıldızın yokluğunda kimin oynayacağına maç günü karar verecek. Bu güne kadar Quaresma'nın ilk yedeği olarak sürekli Jeremain Lens'e görev veren tecrübeli hoca, Hollandalı oyuncunun formsuzluğu karşısında yeni arayışlara girebilir. Şenol Güneş'in Fenerbahçe maçından sonra büyük tepki çeken Lens'in yerine zaman zaman sol önde oynayan Adriano'ya Trabzonda yine aynı görevi vermesi ihtimaller dahilinde. Adriano'nun sol önde oynaması halinde defansın solu Caner'e emanet edilecek. Buradaki 2'nci ihtimal ise Adriano'nun arkada Caner'in önde oynaması seçeneği olacak.
Bu arada Şenol Güneş için zor bir seçim de takımın en formda isimlerinden biri olan Medel'i bu maçta stoperde mi yoksa orta sahada mı oynatacağı konusu olacak. Her iki mevkide de üstün bir oyun ortaya koyan Medel, stoperde başlarsa orta sahada Oğuzhan'a yer açılacak, Tosic ve Vida ise yedek bekleyecek. Eğer Medel orta sahada oynarsa bu kez Oğuzhan yedeğe geçip Vida ve Tosic'ten biri stoper oynayacak.
Tecrübeli teknik adamın forvet konusundaki tercihini ise yine Negredo'dan yana kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlk Fenerbahçe maçında 2 asist yapan, 2'nci Fenerbahçe maçında da takımının ilk golünü atan İspanyol forvet son derece formda.
Beşiktaş'ın Trabzonspor karşısındaki muhtemel kadrosu Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Medel, Caner, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Adriano, Negredo şeklinde.
DEPLASMANDA KAZANAMIYOR AMA TRABZON'DA KAZANIYOR
Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluk yarışında zirveyi bir türlü ele geçirememesinin en büyük sebebi deplasman maçlarında kaybettiği puanlar oldu.
12 deplasman maçında sadece 4 kez kazanabilen Siyah Beyazlılar, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile deplasmanda 19 puan bıraktı. Deplasman maçlarında Aaytemiz Alanyaspor ve Göztepe serisinden bu yana üst üste 2 galibiyeti olmayan Kara Kartallar, son 6 deplasmandan sadece 1 galibiyet çıkartarak kötü bir istatistiğe imza attı.
Beşiktaş bu kötü istatistiğe rağmen Trabzon deplasmanlarında daha avantajlı görünüyor. Trabzonspor ile Trabzon'da oynadığı son üç maçı kazanan Siyah Beyazlılar, son yıllarda rakibine Trabzon'da kurduğu üstünlüğün avantajına güveniyor.
YİNE TEHLİKE! 4 OYUNCU SARI KART CEZA SINIRINDA
Son iki haftada cezalı futbolculardan dolayı sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta Trabzonspor maçı öncesinde de 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Siyah Beyazlı takımda Adriano, Oğuzhan, Medel ve Tolgay Arslan Trabzonspor karşısına 3'er sarı kart ile ceza sınırında çıkacak. Bu futbolcular yarın akşam sarı kart görmeleri durumunda 25'inci haftada Vodafone Park'ta oynanacak Gençlerbirliği mücadelesinde takımdaki yerini alamayacak.
Bilindiği gibi Pepe ve Talisca, Atiker Konyaspor karşılaşmasında gördükleri sarı kart ile cezalı duruma düşmüş ve Fenerbahçe derbisinde yer alamamıştı. Ricardo Quaresma da hafta içinde oynanan 2'nci Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı karttan dolayı cezalı olduğu için Trabzonspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!