Başkan Kerimoğlu’ndan 20 Aralık’taki TEGV Bağış Gecesine Çağrı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kerimoğlu’ndan 20 Aralık’taki TEGV Bağış Gecesine Çağrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 10:38

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, TEGV(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı)’in ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek bağış gecesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, TEGV’in Kanal D’de gerçekleşecek olan bağış gecesi için hayırseverlere çağrıda bulundu. 20 Aralık Pazar akşamı ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek bağış programı saat 23.00’da başlayacak.
TEGV’in Osmaniye Mahallesi’nde bulunan Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu ile beraber çocuklarla bir araya gelen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, "Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü içinde bulunan TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda geçtiğimiz yıl yaklaşık 5 bin 6-16 yaş arası çocuğumuz matematik, fen, sanat ve okuma eğitimi ile spor aktivitelerine katılmıştır. Vakfımız da kuruluşundan bu yana 60 bin gönüllü ile 2 milyon çocuğumuza hizmet vermiş. Bunlar gerçekten çok önemli rakamlar. Ama Türkiye’nin de eğitim kalitesi açısından OECD ülkeleri arasında sonuncu olması gibi bir gerçek de var. Türkiye’de maalesef eğitim kalitesi çok düşük. Somut bir örnek verecek olursam 2014 yılında YGS’ye giren gençlerimizin matematik sorularına 4 ortalamayla doğru yanıt vermişler. Bu yüzden TEGV gibi sivil toplum kuruluşlarına ülke olarak destek vermemiz gerekiyor" dedi
Belediye olarak Ferit Aysan Eğitim Parkı’ndan yararlanan çocukların sayısının artırılması için gereken her şeyin yapılacağını belirten Kerimoğlu, "Bu vesileyle Vakfımızın 20 Aralık akşamı saat 23.00’da canlı olarak düzenlenecek bağış gecesine tüm hayırseverlerimizi davet ediyorum. 72 eğitim alanında hizmet veren TEGV’in olanaklarını geliştirmeyi kendimize görev edinelim" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!