Başkan Karaman: “Öğretmenlerimize Minnet Borçluyuz”

Güncelleme Tarihi:

Başkan Karaman: “Öğretmenlerimize Minnet Borçluyuz”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:09

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü İlçedeki öğretmenlerle birlikte Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde düzenlen programla kutladı. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Çocuklarımızın yetiştirilmesi ve yarınlara hazırlanması gibi kutsal bir görevi üstlenen öğretmenlerimize minnet borçluyuz” dedi.
Güngören Kaymakamlığı, Güngören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü programında, emekli öğretmenlerden, stajyer öğretmenlere kadar Güngören’de görev yapan tüm öğretmenler bu özel günü, Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, ile birlikte kutladı.
Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile program devam etti. Emekli öğretmen Selma Atıcı’nın konuşması dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Merter Musiki Cemiyetinin müzik ziyafetinin ardından sahneyi Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları kursiyerleri aldı. Coşkulu anlar yaşatan ekip gösteri sonunda izleyenlerden büyük alkış aldı.
Bir çocuğun özgüvenli, bilgili, yorumlama yeteneğine sahibi olmasının gelecekte büyük önem taşıyacağına vurgu yapan Başkan Karaman “Geleceğimizin temellerinin atılmasında en büyük paya sahip olan öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Elbette yalnızca bu gün değil her gün sizlerin günü. Ülkemizin gelişmesinde etkili olan isimsiz kahramanlarımızın başında siz, öğretmenlerimiz gelmekte. Öğretmenlik en kutsal ve en saygın görevlerden biri. Çocuklarımızın yetiştirilmesi ve yarınlara hazırlanması gibi kutsal bir görevi üstlenen öğretmenlerimize minnet borçluyuz” dedi.
Başkan Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu toprakların kadim bir geçmişi, bilimi ve bilgisi var. Bizler bunları referans alırsak geleceğe yönelik, bilgi birikimi, yorum yeteneği yüksek, özgüvenli gençler yetiştiririz. Bizler de hem okullarınızda hem de ilçemizde çocukların eğitim ve sosyal hayatlarına dair çalışmalar yürütüyor, iyileştirmeler yapıyoruz. Özellikle çocukların ilgi duydukları alanlara yönelik yaptıkları faaliyetlerin, çocuk üzerindeki gelişimine etkisini gözlemliyoruz. Buz pateni yapan, yüzmeyi öğrenen öğrencilerin özgüvenini, kendini farkındalığını yürüyüşlerinden dahi tanırsınız. Gençlere herhangi bir iyilik yapması gerektirdiğini, hayatın anlamının insanın hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalar yapmak olduğunu öğrenirsek o zaman başarılı oluruz. İnşallah, sizlerin yetiştirdiği çocuklar bu ülkeye çok daha değerler katacak, gelirlerimiz artacak başarılarımız artacak, o zaman imkânlılarımız da artacak ve çok daha iyisini yapacağız. Bu dünyadan geçmiş olan tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Geleceğimizin büyüklerini yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü Kutluyorum.”
Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman tarafından, yıllarca öğretmenlik yapan ve yüzlerce öğrenci yetiştirdikten sonra emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Programın ardından Halk Eğitim Merkezi yemek kursu öğrencilerinin hazırladığı pastayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman kesti.
Ayrıca programa, Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Halk Eğitim Müdürü Sezai Çatalbaş, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever, muhtarlar, okul müdürleri ve öğrenciler de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!