Başkan Aydın Sinema Tutkunu Gençleri Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aydın Sinema Tutkunu Gençleri Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2016 13:36

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Film Akademisi’nde sinema eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Aydın, “Eyüp ilçesinde gençlere yönelik her alanda hizmet veriyoruz” dedi.
Eyüp Belediyesi, İstanbul Medya Akademisi ve TRT Medya sponsorluğunda Eyüp ilçesindeki gençlere yönelik ’Eyüp Film Akademisi’ projesini başlattı. 11 Aralık 2015 tarihinde başlayan Eyüp Film Akademisi eğitimlerinde yaklaşık 1.5 aydır yönetmenlik, film yapım teknikleri, senaryo yazarlığı, film eleştirmenliği, kurgu ve görsel efekt gibi alanlarda eğitim alan öğrencileri Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ziyaret etti. Öğrencilerle aldıkları eğitim üzerine sohbet eden ve öğrencilere bu alanda her zaman destek sözü veren Başkan Aydın, “İnşallah bu eğitimler sonunda hem Eyüp’ün niteliğine ve özelliğine uygun projeler üretilecektir. Hem de o niteliğe uygun perspektiflerle sanatçılar yetişecektir” dedi.
"TÜRK SİNEMASINA KATKI SAĞLAYACAK SANATÇILAR YETİŞECEK"
Öğrencileri ziyaret ederek onlarla ders dinlemenin çok keyifli olduğunu belirten Aydın, “İnsana yatırım yapmanın en önemli argümanından, vasıtalarından bir tanesi de tabi ki de sanat, kültür, eğitim. İşte burası bu anlamda bizim açılımlarımızın en önemli göstergelerinden bir tanesi. Burada sanat eğitimleri kapsamında tiyatro ve sinema eğitimlerimizde başlamıştı. Burada sinema eğitimlerimiz, alanında gerçekten uzman arkadaşlarımızla TRT ve Medya Ajansı ile iş birliği yaparak bir proje geliştirdik. 40 civarında kardeşimiz değişik branşlarda sinema yönetmenliği, senaryo, film eleştirmenliği gibi alanlarda eğitim alıyorlar. 7 ay sürecek bir eğitimleri var. İnşallah bu eğitimler sonunda hem Eyüp’ün niteliğine ve özelliğine uygun projeler üretilecektir. Hem de o niteliğe uygun perspektiflerle sanatçılar yetişecektir. Dolayısıyla Türk Sinemasına, kültürüne, medeniyetine katkı sağlayacak insanlarımız yetişecektir diye ümit ediyoruz. o amaçla bu çalışmaları başlattık” diye konuştu.
"EYÜP FİLM AKADEMİSİ ÇAĞA UYGUN BİR HİZMET"
Eyüp Film Akademisi’nin çağa uygun bir hizmet olduğunu belirten Senaryo Eğitmeni Elif Eda Karagöz ise, “Ben bir belediyenin böyle bir faaliyet yapmasını gerçekten çok faydalı buluyorum. Gerçekten burada 40’tan fazla öğrenci var. Sinema zaten çağımızın en güçlü dili ve bunu bir şekilde öğrencilere, daha doğrusu gençlere profesyoneller tarafından bu dilin kodları aktarılması lazım. Herkesin ulaşma imkanı olmayabilir ve bir belediyenin bunu üstleniyor olması bence tam olarak çağa uygun bir hizmet. Burada hem senaryodan bahsediyoruz hem yönetmenlikten bahsediyoruz, kameranın dilinden bahsediyoruz, tekniklerden bahsediyoruz ve hep kendi alanında uzman insanların verdiği dersler bunlar. Bence gelecek için önemli projelerden biri ve öğrencilerimden de senaryo hocaları olarak baya umutluyum. Çok güzel fikirlerle geliyorlar ve çok açık dimağları var. Çok açık yerinde sorular soruyorlar. Böyle bir potansiyelin burada olması ve bu şekilde etkileşime geçiyor olmamız çok güzel” şeklinde konuştu.
Akademinin son derece faydalı eğitimler sunduğunu belirten Film Akademisi öğrencisi Büşra Sertkaya, “Burada bizim için çok faydalı olan eğitimler görüyoruz. Hem pratik açısından hem de teorik açısından. Türkiye’de sinemaya önem verilmemesine rağmen bir belediyenin bunu düzenlemesi bizim için çok yararlı ve tabi ki de değerlendirilecek bir fırsattı. O yüzden bende başvurdum ve katıldığım için çok mutluyum. Burada senaryo dersi alıyoruz, sinematografi dersi alıyoruz. Onun dışında kurgu dersi alıyoruz. Biz burada gördüğümüz dersleri aynı şekilde pratikte de uyguluyoruz. Sadece teorikte kalmıyor bunlar. O yüzden verimli geçiyor. Öğrencilerde gördükleri dersleri okul dışında uygulamalı olarak da gördükleri için faydalı oluyor ” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!