Başbakan Yıldırım, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarında konuştu (Geniş Haber)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarında konuştu (Geniş Haber)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 23:58

Başbakan Yıldırım, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarında konuştu (Geniş Haber)

Haberin Devamı

Mehmet AKTARAN- Mehmet İlkay ÖZER / İSTANBUL,(DHA) BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ak Parti İstanbul İ Başkanlığı'nın iftar programına katıldı. Yenikapı'daki iftar programına Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Doğan Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci, CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

MASASINDA İKİ ŞEHİT AİLESİ İKİ MUHTAR VE İKİ ENGELLİYİ AĞIRLADI

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım masalarında ise iki şehit ailesi iki muhtar ve iki engelliyi ağırladı. Başbakan Yıldırım'ın masasında İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, İstanbul muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut

görme engelli avukat Cemal Donat ve eşi, 2016 Bedensel Engelliler 100 m koşuda Avrupa Şampiyonu Hamide Kurt, Şehit piyade er Faik Yüce'nin annesi Menice ve babası Hamit Yüce, Şehit polis Hüseyin Balta'nın eşi Mehtap, kızı Ayşe (6 yaşında), babası Alihan Balta yer aldı.

"GÜNEYDOĞUDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ ASLA VE ASLA TERÖRÜN OYUNUNA GELMEMEKTE KARARLI"

İftarın ardından bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, 33 gündür görevde olduğunu belirterek, "Bu süre içerisinde yurdun her köşesine gittim, özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme, onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki bir kez daha, Türk milleti büyük millet, Türkiye büyük bir ülke. Çünkü Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada ve sevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çok iyi şekilde gördük." dedi.

"CUMHURBAŞKANINIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN DA BİR İSTANBUL EVLADI"

Yıldırım, "Derler ki 'İstanbul'a sahip olan dünyaya hükmeder. Eğer dünyatek bir devlet olsaydı muhtemelen başkenti de İstanbul olurdu.' Dünyanın engörkemli üç medeniyetine Roma'ya, Bizans'a, Osmanlı'ya başkentlik etmiş İstanbul gerçekten dünya şehri, benzersiz dünya mirasıdır. Bu şehir nice büyük insanlar yetiştirmiştir. Ak Parti hareketinin kurucusu, liderimiz ve seçilmiş Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan da bir İstanbul evladı. İstanbul'da elde edilen bu başarı Türkiye'nin makus talihini değiştirecek o kutlu yürüyüşün başlaması için de bir vesile oldu. Bu dünyaşehrinden Ak Parti hareketinin başlangıcını da yine birlikte gerçekleştirdik.İstanbul il teşkilatı olarak, siz AK Partinin kuruluşuna şahitlik etmiş en önemliteşkilatımızsınız. Birlikte çalıştığımız o destanı burada yazdık, bu teşkilatınsizden önce görev yapan arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdik. İstanbul teşkilatı, Türkiye sevdalısı bir lider kazandırdı ülkemize. O liderin adı RecepTayyip Erdoğan'dır" dedi.

"TÜRKİYE ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR"

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Yıldırım, terörle amansız bir mücadelenin devam ettiğini, Türkiye'yi bölmeye, nifak tohumları saçmaya çalışanların asla ve asla sonuç alamayacağını belirtti. Başbakan Yıldırım,şu ifadeleri kullandı:

"Otuz üç gün oldu görevdeyim. Bu süre içerisinde yurdun her köşesine gittim, özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme, onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki Türk milleti büyük millet,Türkiye büyük bir ülke. Çünkü güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada vesevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çokiyi şekilde gördük. Geçmişte terör örgütü, maalesef bölge insanı başta olmaküzere milletimizi yanıltmayı bir nebze de olsa başardı. 'Türkiye'nin birliği, beraberliği, Türkiye içerisindeki sorunları birlikte çözeceğimiz' şeklinde kucaklayıcı bir söylem içerisinde olmasına rağmen, 7 Haziran seçimi sonrası gerçek yüzünü göstermiş oldu. Belki bunu yaşamalıydık çünkü yıllardır içeride ve dışarıda dostlarımız bize 'Barışa bir şans tanıyın. Barışa bir imkan verin...'İşte o imkan da verildi, gördük ki terör örgütünün ne Kürtler gibi bir derdi var ne Türkiye gibi bir derdi var. Bunlar, ne yerli ne milli, bunlar uluslararası güçlerin taşeronu olarak, Türkiye'de milleti birbirine düşürmek için her türlü ahlaksızlığı, adiliği icra ediyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu yol çıkmazyoldur, bu yol asla ve asla milletimizi birbirinden ayıramayacaktır"

"KIRSAL KESİMDE DE BUNLARIN BÜTÜN YUVALARINI DAĞITIYORUZ"

Bütün ilçelerde, illerde güven ve huzurun sağlandığını söyleyen Yıldırım, "Şimdi kırsal kesime yöneldik. Kırsal kesimde de bunların bütün yuvalarını dağıtıyoruz. Bundan sonra artık kalkınma için, daha fazla iş için,daha fazla yatırım için hem doğuya, hem batıya, yurdun her köşesine gece gündüz demeden yatırımları gerçekleştireceğiz, hizmetleri götüreceğiz. Böylelikle bin yıldan beri bu topraklarda kader birliği yapmış m billetimizi önümüzdeki hedefleredoğru, 2023 hedeflerine doğru hep birlikte emin adımlarla ulaştırmanın gayretiiçinde olacağız"dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA"

Yıldırım, "14 yıl boyunca hem çalıştık hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırarak bugünlere geldik. Çok şey başardık, ama işimiz bitmiş değil. Şimdi artık Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, başkanlık sistemi ve yeni Anayasa. Yolları biz yaptık, köprüleri biz yaptık, gönüllere yollar yaptık, inşallah milletimizle birlikte Türkiye'nin başkanlık yolunu da birlikte açacağız." dedi. Yıldırım, "İstanbul'u İzmir'e komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez geçişindeki dünyanın 4. büyük köprüsü Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da inşallah bu muhteşem eserin açılışını da Cumhurbaşkanımızla İstanbul, Kocaeli, Bursa'dan gelenbinlerce vatandaşımızla gerçekleştireceğiz. Böylece son 50 yıldır İstanbul'ungündeminde olan büyük bir projeyi de büyük bir hayali de gerçeğe dönüştürmüş olacağız" diye konuştu.



Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta, 215 kilometrelik otoyoluyla birlikte açılıp, hizmete sunulacağını belirten Yıldırım, böylece ikinci köprüde kamyon, tır, otobüs trafiği olmayacağını, birinci ve ikinci köprünün şehir içi toplu taşıma ve bireysel taşımacılığa hizmet edeceğini söyledi. Yıldırım, 3. havalimanına ilişkin de "Bu eserin yapılmasıyla havacılığın merkezi İstanbul olacak. 150 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanı, Türkiye'yi havacılıkta dünyanın ilk 5 ülkesi arasına sokacak. Bunun da ilk etabının açılışını 26 Şubat 2018'de yapacağız" dedi.

"2023 YILINDA İSTANBUL'UN TAM BİN KİLOMETRE RAYLI SİSTEMİ OLACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının 45 kilometreden aldığı raylı sistemi 150 kilometreye çıkardığını, 160 kilometre raylı sisteminşaatının devam ettiğini kaydeden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Planlananlarla birlikte 2023 yılında İstanbul'un tam bin kilometre raylı sistemi olacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Londra'nın raylı sisteminin iki katından fazla demek. İstanbul'a da yakışır, İstanbul için de çok güzel olur.Türkiye'nin güven ve istikrarla gerek demokraside gerek insan haklarında gereksere formlarda çok önemli mesafeler alırken, diğer yandan da yıllar boyu özlemini duyduğumuz projeleri bir bir hayata geçiyoruz. Bu tabii bazılarının canını sıkıyor, bazılarını kıskandırıyor. Gezi olaylarının masum bir çevre işiolmadığını hep beraber gördük. Çünkü o Gezi olaylarının başrolündeki 'Niye köprüyapıyorsunuz? Niye Kanal İstanbul'u yapıyorsunuz? Niye hızlı tren yapıyorsunuz? Neden tüneller yapıyorsunuz? Neden havaalanı yapıyorsunuz?' diye akılları sıraültimatom vermeye kalkıştılar. Ama İstanbullu başta olmak üzere bu büyük milletbu oyunu bozdu. Liderinin etrafında et kemik gibi oldu ve onlara en güzel cevabı verdi. 14 yıl boyunca hem çalıştık hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkanengelleri birer birer ortadan kaldırarak bugünlere geldik. Çok şey başardık, amaişimiz bitmiş değil. Şimdi artık Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı halegetirmenin tek bir yolu kaldı, başkanlık sistemi ve yeni anayasa. Yolları bizyaptık, köprüleri biz yaptık, gönüllere yollar yaptık, inşallah milletimizlebirlikte Türkiye'nin başkanlık yolunu da birlikte açacağız. Türkiye artıkistikrarsızlıktan, koalisyon dönemlerinden çektiği sıkıntıları bir dahaçekmeyecek."- "AB, gelecek vizyonunu bir kez daha göz önüne almalıdır"

Yıllardan beri AB'ye "Daha kucaklayıcı olun. Sadece kendi alanınızda değil, yakın coğrafyanızda olup bitenlere kayıtsız kalmayın. Daha fazla iş birliğine, az gelişmiş, sorunlu ülkelere daha fazla desteğe ihtiyaç var" dediklerini ifade eden Yıldırım,"Dünyada yurdundan edilmiş 55 milyon insan bulunuyor. Bu, birçok ülkenin nüfusundan fazla. Bu bir insanlık sorunudur. Bu insanlık sorununu Türkiye olarak biz, dünyaya örnek bir şekilde ele aldık ve 3 milyon kardeşimizi bağrımıza bastık. İşte AB, bunu görmeli ve bugün İngiltere'deneden birlikte çıkma kararının verildiğini çok iyi düşünmeli, gelecek vizyonunubir kez daha göz önüne almalıdır. AB'nin kuruluştaki değerlerine geri dönmesi,Türkiye'nin de içinde bulunduğu, Balkanlar da dahil bütün ülkeleri kucaklayıcıpolitikaları ancak bu çıkmazı sona erdirecek ve AB'deki birlik ve beraberliği daha da güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!