Başakşehirli çocuklar izci eğitimlerine başladı

Güncelleme Tarihi:

Başakşehirli çocuklar izci eğitimlerine başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 10:18

Başakşehirli çocuklar izci eğitimlerine başladı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - BAŞAKŞEHİR Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde Şamlar Ormanı’nda her yıl gerçekleştirilen izci kampı başladı. Bu yılda yaz tatilini kampta geçirmeyi tercih eden çocuklar kampa yoğun ilgi gösterdi.

İzci kampı kapsamında çocuklara; flyfox, atlama, ok atma, ata binme, çadır kurma, balta-bıçak kullanma, ritim, tiyatro, bisiklet, tırmanma, düğüm atma, teknik iz işaretleri, çevre bilinci, trafik, ilk yardım, arama-kurtarma, gece yürüyüşü, pusula, telsiz kullanma, hayvanlardan korunma gibi 40’a yakın eğitim verilecek. Aldıkları eğitimle sporla iç içe olan çocuklar, gelecekteki spor kariyerlerine de kolaylıkla yön verebilecek.

Aileler, eğlenceli, öğretici ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan eğitim programlarıyla çocuklarının izci kampında eğitim almasından dolayı memnun olurken, çocuklar da kendilerine birlik beraberlik ve özgüven duygusunu katmanın mutluluğunu yaşayacak. Çocuklara kampta verilen eğitimlerle ayrıca;öğrenme şevki, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, doğaya uyum sağlayarak şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri, analitik düşünme becerisine sahip olmaları gibi pek çok konuda bilinçlenmeleri ve gelişmeleri sağlanacak.

ÇOCUKLAR KAMP SAYESİNDE KORKULARINI YENİYOR

5 yıldır izci kampına katıldığını dile getiren 13 yaşındaki Elif Aydın, kampın kendisine kattığı pozitif etkenleri şu sözlerle dile getirdi:

“Burası çok güzel. Kampı çok seviyorum. Burayı her yıl daha çok özlüyorum. Burada yaptığımız faaliyetler çok eğlenceli, tırmanış yapıyoruz, ok atıyoruz, ata biniyoruz, istasyonlarımızda eğitici bilgiler öğreniyoruz. Buraya gelmeden önce karanlıktan çok korkardım ama burada karanlığa alıştım ve korkmuyorum. Önceden böceklerden korkardım, şimdiyse onları seviyorum. Hayatımda ilk defa çakal gördüm. 8 yaşımda ilk defa ata binip böyle bir ortamla karşılaştım.”

14 yaşındaki Kamber Ünsal, 4 yıldır izci kampına katıldığını ifade ederek kampla ilgili şunları söyledi:

“Burada flyfox, ata binme, tırmanma, okçuluk ve teknik iz gibi çok güzel aktiviteler oluyor. Kapta arkadaşlığı, dostluğu, grupça beraberlik içerisinde çalışmayı, düzenli olmayı ve normal hayatımızda başımıza gelebilecek kötü olaylarla başa çıkmayı öğreniyoruz. Akşam yemeğinden sonra bize bir konu veriliyor ve bu konu hakkında tüm obalar çalışıyor. Geceleri de yaktığımız kamp ateşi çevresinde bunu sergiliyoruz. Başkalarının karşısında utanmadan yaptığımız gösteriler bize özgüven kazandırıyor. Ayrıca gece için liderlerimiz nöbetçi seçiyor. Nöbetçilerin görevi de kampın sessizliğini sağlamak ve uyuyan arkadaşların güvenliğini sağlamak.”

Kampın en küçük üyelerinden 7 yaşındaki İrem Büşra Cabar, bu yıl ilk kez katıldığı izcilik kursunda tırmanış duvarına çıkacaklarını, tiyatro oynayacaklarını ve ata bineceklerini kaydetti.

3 yaşından beri izci kampına katıldığını aktaran 9 yaşındaki Ali Kaan Özcan, “Burada her şey çok eğlenceli geçiyor. Özellikle tırmanma, ip halatı, okçuluk çok hoşuma gidiyor. Burada yaptığımız şeylerin bazıları çok eğlenceliyken, bazıları hem eğlenceli hem öğretici. Burada çok güzel şeyler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

KAMP DÖNEMİ 26 HAZİRAN-12 TEMMUZ

İzci kampında aldıkları eğitimle dikkati ve disiplinli olmayı öğrenen yaşları 7-16 arasında değişen yaklaşık 150 çocuk, 26 Haziran’da izcilik eğitimlerine başladı. 2010 yılından bu yana her yıl yapılan Başakşehir Belediyesi İzci Kampı, 1’er hafta olmak üzere 7 kur şeklinde devam edecek.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!