Başakşehir Belediyesi Suriyeli İzcileri Ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Başakşehir Belediyesi Suriyeli İzcileri Ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 10:11

Başakşehir Belediyesi İzcilik Kulübü, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 200 Suriyeli izci çocuğu ağırlıyor.
Başakşehir Belediyesi, Başakşehir İzcilik Kulübü’nde, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’de Akçakale Süleymanşah Konaklama Tesisleri’nde mülteci olarak kalan 200 Suriyeli İzci çocuğu ağırlıyor. Akçakale Kaymakamlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje çerçevesinde Şanlıurfa’dan gelen 200 Suriyeli İzci, 1 hafta boyunca İstanbul’da kalacak ve 1 gününde de İstanbul turu yapacaklar. Bir hafta sürecek olan izcilik eğitiminde Suriyeli çocuklar hem İstanbul’daki Suriyeli, hem de Başakşehirli izci kardeşleriyle kaynaşıp güzel bir hafta geçirecekler.
İZCİLİK KAMPINDA TEKNOLOJİ YASAK
Birbirinden farklı ve macera dolu onlarca etkinlikle buluşan izciler, vakitlerinin büyük bölümünü ayırdıkları bilgisayar, tablet, ve akıllı telefonlar gibi herhangi teknolojik ürünleri de kamp içerisinde kullanmıyor. Aileler, çocuklarıyla ilgili son durumu sosyal medya üzerinden yetkililer tarafından paylaşılan fotoğraflardan takip ediyor. Her türlü bireysel ihtiyaçlara cevap verecek kapsamlı bir şekilde hazırlanan kampta çocukların zararlı canlı türlerinden korunması için çeşitli önlemler de alınmış durumda. Doğayla buluşan çocuklar bir yandan özgürlüğün tadını çıkarırken bir yandan da yeni beceriler sayesinde özgüvenlerini geliştiriyor.
"BU YIL İKİNCİ KEZ SURİYELİ İZCİLERİ AĞIRLIYORUZ"
Bu yıl ikinci kez Suriyeli izcileri konuk ettiklerini belirten Başakşehir Belediyesi İzci Kampı Koordinatörü Tacettin Özcan, "Süleymanşah Konaklama Tesisleri’nde bulunan 200 tane en başarılı çocuğumuzu burada ağırlıyoruz. Burada sportif faaliyetler yapıyorlar. Bisiklete biniyorlar, binicilik eğitimi alıyorlar, tırmanma ve daha bir çok spor dalı ile ilgileniyor. Bunun yanında teorik olarak izcilikle ilgili bilgiler öğreniyorlar. Pratik olarak izcilikle ilgili bilgiler öğreniyorlar. İşte düğümler, çadırda yaşam, doğada yaşam, telsiz kullanma, mors alfabesi gibi eğitimler alıyorlar. Bu arkadaşlarımız içinde bir günlük İstanbul turu düzenleyeceğiz. İstanbul’u tanımalarını sağlayacağız. Suriyeli çocuklarımızla Başakşehirli çocuklar aynı ada kamptalar şuanda dil konusunda tercümanlarla anlaşıyorlar. Uyum sağladılar herhangi bir sorun olmadı" şeklinde konuştu.
"BİRLİKTE GÜZEL ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ"
Suriyeli izcilerle aynı kampta olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Özcan Doğan, “Suriyeli arkadaşlarım çok dost canlısı. Bize çok iyi davranıyorlar. Onlarla çok iyi geçiniyoruzç Kalpleri çok temiz. Her konuda yardımcı oluyorlar bize. Burada birlikte okçuluk, tırmanma, ata binme bisiklet sürme gibi çok güzel şeyler yapıyoruz. Yaklaşık iki yıldır ben buraya geliyorum çok memnunum” dedi.
İzcilerden Ahmet Kara ise, "Buraya Suriye’den geldim. Kampta çok güzel şeyler yapıyorum. Hayatın zor şartlarını öğreniyoruz. İzcilikle ilgili bilgiler aldık. Yeni türk arkadaşlar edindik. Çok sayıda sportif faaliyetler yapıyoruz. Burada olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!