Aladağlar Sky Trail 2017 yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Aladağlar Sky Trail 2017 yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 22:11

Aladağlar Sky Trail 2017 yarın başlıyor

Haberin Devamı

Türkiye'nin 3500 m üzerinde 3 zirve tırmanışıyla en yüksek irtifada gerçekleştirilen gökyüzü koşusu Aladağlar Sky Trail yarın sabah 4:30'da üçüncü kez start alacak.
Demirkazık Dağı'nda gerçekleşen 45 km uzunluğundaki gökyüzü maratonu boyunca sporcular koşarak toplamda 3500 m irtifa kazanacak. 2017 yılının yeni rotası Aladağlar Trail Jr yarışında ise sporcular 15 km boyunca 950 m tırmanacak. Dünya Atletizm Şampiyonasıyla birlikte Ağustos ayında zirve yapan koşu heyecanını tartan pistlerden dağların bakir patikalarına taşıyan Aladağlar Sky Trail mücadelesi uzun mesafe koşularının ülkemizde gelişmesi ve Aladağların spor turizm potansiyelinin öne çıkarılmasını hedefliyor. 
Yüksek irtifa ve ultra maraton koşularında tecrübe sahibi sporcular arasından spor özgeçmişlerine göre 10 ülkeden 212 sporcunun katılma hakkı elde ettiği Türkiye'nin, Uluslararası Trail Koşuları Birliği (ITRA) sertifikalı ilk Sky koşusu Aladağlar Sky Trail görkemli doruklar ve buzul göller ile çevrili Demirkazık dağında zorlu bir parkurda gerçekleşecek. 
Aladağlar Sky Trail 45K son iki yılın genel klasman lideri Davood Shirkhani (IRI) ile Kemal Kukul, Fırat Kara ve Oral Akköse yarışmanın genel klasman favorileri arasında yer alıyor. Ülkemizde pek çok ultra trail koşu zaferi bulunan Elena Polyakova (RUS) yanısıra, Sevil Toker, İsmet İnan, Aylin Savacı Armador ise kadınlar kategorisinde öne çıkan isimler arasında yer alıyor. 
Niğde Valiliği ve Çamardı Kaymakamlığı'nın destek verdiği organizasyon Argeus ve Orta Doğu Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (ORDOS) tarafından organize ediliyor.

İSTANBUL / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!