Akgün, "Çanakkale’de Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur"

Güncelleme Tarihi:

Akgün, Çanakkale’de Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 16:55

Akgün, "Çanakkale’de Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur"

Haberin Devamı

 İSTANBUL,(DHA) Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ülkede bir ilki gerçekleştirdi. Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yıldönümü Çanakkale Savaşları’nda askerlerimizin giymiş olduğu üniformayı giyerek 57. Alay Yürüyüşü’ne katıldı. Akgün, “Mehmetçiğin Çanakkale savaşlarında giydiği üniformayı bugün giymek Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhuna tekrar bürünmektir. Vatan ve bayrak sevgisini bir kez daha, bütün kalbiyle göstermektir. Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün 57. Alay Yürüyüşüne Çanakkale Savaş'ında askerlerimizin giymiş olduğu üniformayı giyerek ilk kez dört bayan muhtar katıldı. Topluca kılınan sabah namazının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla Kocadere Köyü'nden başlayan yürüyüş Conkbayırı'nda son buldu. Çanakkale Kara Savaşları'nın efsane birliği 57. Alay'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngörüsü ve askeri dehasıyla düşmana geçit vermediği güzergâhta gerçekleşen yürüyüşün ardından Conkbayırı'nda askeri tören gerçekleştirildi.

Bugüne kadar hiç bir sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim tarafından yapılmayan bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,"Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları'nda giydiği askeri üniforma ile o dönemin duygusu, milli mücadele ruhu yaşatmak için Çanakkale'deyiz. 101 yıl önce dedelerimizin dünya tarihine altın harflerle yazdırdığı o büyük zaferi anmak için buradayız. Bayan muhtarlarımızın da üniforma giyerek yürümesi ayrıca çok anlamlıdır." dedi.

"ÇANAKKALE ,TÜRK'ÜN ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK ATEŞİDİR"

Akgün,“Çanakkale ruhu vatan sevgisidir, namustur, bayrak sevgisidir. Türk'ün özgürlük ve bağımsızlık ateşidir. Çanakkale, Türk ölür ama asla esir olmaz sözünün tüm dünyaya kanıtıdır. Çanakkale'de vatan, bayrak, bağımsızlık ve özgürlüğümüz için toprağa düşen 250 bin şehidimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!