Yöresel ürünler ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Yöresel ürünler ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 14:14

Yöresel ürünler ilgi gördü

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da bu yıl ilki düzenlenen Gökkubbe Esnaf Alışveriş Günleri etkinliğinde yöresel ve doğal ürünler büyük ilgi gördü.

Isparta Belediyesi'nin destekleriyle Ziraat Ajansı tarafından düzenlenen 1'inci Gökkubbe Esnaf İndirim ve Alışveriş Günleri ilgi gördü. Isparta Belediyesi de bu etkinlik kapsamında kentin ilçe, belde ve köylerinden yöresel ve doğal ürünleri çiftçiler adına sergileyip satışa sundu. Gelendost'un nohudu, Isparta'nın gül sirkesi, Aliköy'ün yumurtası, Yılanlı Köyü'nün barbunyası gibi daha birçok yerden toplanan yüzde 100 doğal ürünler Gökkubbe'de satışa sunuldu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir başlangıca imza attıklarını belirterek, "Doğallığın başlangıcını Isparta'da Gökkubbe altında yaptık. Doğal üretim yapan çiftçilerimize kazandırmak istiyoruz. Çiftçilerden aldığımız fiyata burada satıyoruz. Çiftçi kazansın, halk ucuza alsın. Ve en önemlisi sağlık kazansın. Isparta halkı sağlıklı beslenmenin güzelliğini yaşasın ve elde etsin istiyoruz. Çağın getirdiği hastalıklar özellikle kanseri kastediyorum gıdadan kaynaklanıyor. Doğal beslenme ile rahatsızlıklar azalacaktır. Bu ejderha her tarafı sarmış durumda. Kimyasal gübreden yetişen gıda ürünleri her tarafı sarmış durumda. Doğallığı ortaya çıkarmak istiyoruz. Laboratuvar kuracağız. Deneyler yapacağız. Isparta artık bundan sonra doğal malzeme yiyerek, sağlığına kavuşacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!