Isparta'da deprem tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Ispartada deprem tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 13:18

Isparta'da deprem tatbikatı

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan Ülkü Ortaokulu binası enkazında 60 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma Arama Kurtarma Timleri (JAK), Isparta itfaiyesi, Isparta Belediyesi Arama Kurtarma (ISAK) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma (MEB AKUB) ekiplerinin katılımıyla yeniden yapım için yıkım çalışmaları devam eden Ülkü Ortaokulu binası enkazında arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği saat 09.57'de Gönen ilçesi İğdecik köyü merkezli meydana gelen depremin ardından ekipler hızla enkaz bölgesine ulaştı. Enkazda yapılan termal kamera taraması, elektronik ses dinleme ve JAK köpeğinin çalışmaları sonucunda canlı varlığı tespit edildi. Ekipler canlı tespit edilen noktalarda hummalı bir çalışma yürüterek enkaz altında kalan vatandaşları çıkarıp, sağlık kuruluşlarına sevk etti. 60 personelin katıldığı tatbikatta ekiplerin koordinasyonu, iletişimi ve ekipman kullanımı değerlendirildi.

Haberin Devamı

Tatbikatı izleyen Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek ekiplere teşekkür ederek, "Ekiplerimiz tatbikatta oldukça başarılı bir performans sergiledi. Bu tatbikatlar olası bir afet durumunda daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmemizi sağlayacak" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!