Isparta Emniyetin’den ‘Güvenliğe Genç Bakış’ Projesi

Güncelleme Tarihi:

Isparta Emniyetin’den ‘Güvenliğe Genç Bakış’ Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 11:15

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İKİ YENİ PROJE BAŞLATTI

Isparta Emniyet Müdürlüğü engelli öğrenciler, şehit, gazi çocukları, devlet koruması altında okuyan öğrencilerin polisliğe bakış açısını olumlu yönde şekillendirmek için
‘Güvenliğe genç bakış’ projesi başlattı.
Isparta Emniyet Müdürlüğü yeni sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdi. Emniyet Müdürlüğü ‘Güvenliğe genç bakış’ projesi ile özellikle engelli öğrenciler, şehit, gazi çocukları, devlet koruması altında okuyan öğrencilerin polisliğe bakış açısını olumlu yönde şekillendirmeyi hedeflerken, ‘Onlara geleceklerini hediye et’ projesi ile ise suça karışmış ya da suç ve şiddet eğilimi riski taşıyan, sosyal yaşam düzeyi düşük, sosyal dışlanmaya maruz kalmış, toplumsal bütünleşmeye dâhil olmakta yeterli donanıma sahip olmayan dezavantajlı çocuk ve gençlerin sosyal gelişimlerini sağlamayı amaçlıyor.
GÜVENLİĞE GENÇ BAKIŞ
Isparta emniyet Müdürlüğü bu yıl içinde iki yeni projenin uygulamasına başlayacak. Projeler ilkinde özellikle üniversite öğrencileri hedef alınacak. Emniyet Müdürü Halil Altan, Güvenliğe Genç Bakış Projesiyle Isparta il genelinde 80 bin öğrencisi bulunan Süleyman Demirel Üniversitesindeki özellikle engelli öğrenciler, şehit, gazi çocukları, devlet koruması altında okuyan öğrenciler ve diğer öğrencilerin katılımıyla olacağını söyledi. Altan, "Bu proje ile gençlerin polislik mesleğine karşı bakış açılarının olumlu yönde şekillendirilecek, ileride ülkesine vatandaşına ve sosyal hayata aidiyet duygusu ile yetiştirilmesi için kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek, suç ortamlarından nasıl uzaklaşacakları, suçtan korunma ve kişisel güvenliklerini nasıl sağlayacakları konusunda bilgilendirilmeleri sağlanacak" dedi.
ONLARA GELECEKLERİNİ HEDİYE ET
Emniyet müdürlüğü tarafından geliştirilen diğer bir projede suça karışmış ya da suç ve şiddet eğilimi riski taşıyan, sosyal yaşam düzeyi düşük çocuk ve gençlere ulaşılması hedefleniyor. Onlara Geleceklerini Hediye Et Projesine ilişkin de Altan, “Isparta genelinde suça karışmış ya da suç ve şiddet eğilimi riski taşıyan, sosyal yaşam düzeyi düşük, sosyal dışlanmaya maruz kalmış, toplumsal bütünleşmeye dâhil olmakta yeterli donanıma sahip olmayan dezavantajlı çocuk ve gençlerin, kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması amaçlandı" bilgisini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!