Hasta köpeği otobüsle veterinere götüren şoföre ödül

Güncelleme Tarihi:

Hasta köpeği otobüsle veterinere götüren şoföre ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 15:38

Hasta köpeği otobüsle veterinere götüren şoföre ödül

Haberin Devamı

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da rahatsızlandığı için yol ortasında yatan sokak köpeğini veterinere götüren özel halk otobüsü şoförü Mert Korkmaz'a, duyarlılığından dolayı ödül verildi.

Isparta'da 18 nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde şoför olarak çalışan Mert Korkmaz, geçen 28 Şubat'ta 48 numaralı KYK Erkek Öğrenci Yurdu seferini yaptığı sırada Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi'nde yerde yatan ve başında 3- 4 kişinin toplandığı köpek gördü. Sefer yaptığı hattın son durağında yolcuları indiren şoför, otobüsle tekrar köpeğin olduğu yere geldi. Mert Korkmaz, 2'si erkek 3 öğrencinin yardımıyla otobüse aldığı köpeği tedavisi için yerleşke yakınındaki Çünür Mahallesi'ndeki veteriner kliniğine götürdü. Muayene edilen köpeğin 'gençlik hastalığı'na yakalandığı tespit edildi. İlaç tedavisi uygulanan köpek daha sonra bırakıldı. Olay anı otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Korkmaz'ın sokak hayvanını otobüsle veteriner kliniğine götürerek gösterdiği duyarlılık karşılıksız kalmadı. Isparta Gazeteciler Cemiyeti ve 18 nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından Korkmaz'a ödül verildi. Düzenlenen törende Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ruzin Azerhanı, Korkmaz'ın sokak köpeğine gösterdiği merhametin kendilerini duygulandırdığını anlattı. 18 nolu Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Faruk Daşdöner, Korkmaz'a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Otobüs şoförü Mert Korkmaz ise şunları söyledi:

"Yerde can çekişen köpeği görünce başına toplanan kalabalığa, 'Otobüse getirin veterinere götürelim' diyerek aldım ve veterinere götürdüm. Durumu iyiymiş öğendim, çok sevindim. Onlar bize Allah'ın emaneti. O şekilde görünce dayanamadım, insanlık vazifemi yaptım. Çok da mutlu oldum. Bu hareketimi diğer şoför arkadaşlarımın da yapmasını isterim. Tüm insanlara örnek olsun" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!