26 milyon lira yatırımlara harcanacak

Güncelleme Tarihi:

26 milyon lira yatırımlara harcanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 11:40

26 milyon lira yatırımlara harcanacak

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, 2016'dan kalan 26 milyonluk bütçe fazlasının yatırımlar için kullanılacağını söyledi.

İl Özel İdaresi'nin 2016 bütçesinden artan 26 milyon TL'lik bütçe 2017 yatırımlarında kullanılacak. İl Özel İdaresi bu yıl köylerde 200 kilometre sıcak asfalt yapacak. Genel Sekreter Mahmut Zadeoğlu, faaliyet raporunun mecliste onaylanması sürecinde kurumun kamuoyuna borçlu gibi gösterilmesinden yakındı. İl Özel İdaresi'nin yatırım yapan bir kurum olduğunu belirten Zadeoğlu, "Kapanan 29 belediyeden İl Özel İdaresi'ne yansıyan borç miktarı 26 milyon. Bunun 15 milyonunu İller Bankası kesintileri ile ödedik. Geçen yıl köylerimize kilit taşı parke çalışması yaptık. 10 milyon TL borçlandık. 7 yıl içerisinde eşit taksitlerle ödenecek. Toplam 22 milyon TL borçlanmamız var. Bu yıl 16 milyon TL'sini ödemeyi planlıyoruz. Geri kalanını ise peyderpey ödeyeceğiz" dedi.

2016 yılı sonu itibariyle bütçenin 26 milyon TL fazla verdiğini kaydeden Zadeoğlu, "İller Bankası 15-16 milyon TL kesme hedefi koyarken 7-8 milyon TL kesinti yaptı. Gerisi kasamızda kaldı. Faiz gelirlerimiz oldu. Sayın milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç ciddi manada maddi destek sağladı. Yıl sonunda gördük ki artan 26 milyon TL paramız var. 2017 bütçesi dışında olan bir fazlalık. 26 milyon fazla bütçemizi yatırımlara döndürdük. 20 milyon TL'sini sıcak asfalt yatırımları için aktardık. Onun dışında araç alımı için 2.5 milyon TL aktarıldı. Bir kısmını sulama kooperatiflerinin boru talepleri için aktardık. İmar, Kentsel, İyileştirme Müdürlüğümüzün talepleri için aktarım yaptık. Su ve Kanalizasyon Müdürlümüze de 2 milyon aktardık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!