Kentin tek profesyonel takımı kızlardan oluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kentin tek profesyonel takımı kızlardan oluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 11:56

-Iğdır'da ilk kez kurulan ve kentin tüm branşlarda tek profesyonel takımı olan 76 Iğdırspor kadın futbol takımı, kısıtlı imkanlara rağmen TFF Kadınlar 3. Ligi'nde şampiyonluk için ter döküyor - Takım kaptanı Samur: "İlk başladığımda ailem de karşıydı. 'Bayandan futbolcu olmaz' diye izin vermediler ama biz başarılı oldukça onların da desteği arttı. Şimdi ailem antrenmana gitmediğim zaman bana kızıyor"

Haberin Devamı

IĞDIR (AA) - MEHMET ÖZCAN - Iğdır'da ilk kez kurulan ve kentin tüm branşlarda tek profesyonel takımı olan 76 Iğdırspor kadın futbol takımı, TFF Kadınlar 3. Ligi'nde şampiyonluk için ter döküyor.

Kısıtlı imkanlara rağmen kazandıkları başarılarla bölgenin gurur kaynağı olan kadın futbol takımının sporcuları, gösterdikleri performans sayesinde kısa sürede üçüncü lige yükselmeyi başardı.

Kentin profesyonel liglerde mücadele eden tek takımı olma özelliğini taşıyan 76 Iğdırspor'un kadın oyuncuları, ailelerinin izin vermemesine rağmen futbol aşkıyla spora devam ediyor.

Takım kaptanı Fatma Samur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın ilk kurulduğu dönemde çok az kişinin katıldığını anlattı.

Başarılarını gören birçok arkadaşının takıma dahil olduğunu vurgulayan Samur, "Bizim başarımızı gören arkadaşlarımız da takıma gelmeye başladı. İlk başladığımda ailem de karşıydı. 'Bayandan futbolcu olmaz diye' izin vermediler ama biz başarılı oldukça onların da desteği arttı. Şimdi ailem antrenmana gitmediğim zaman bana kızıyor" dedi.

Haberin Devamı

Samur, şampiyonluklar elde ederek daha fazla kadının futbolla buluşmasını sağlamak istediklerini belirterek, "Çok zorluklarla geldik bu noktaya. Yırtık ayakkabılarla mücadele ettik ama hiç yılmadık. Biz başlattık bunu ilk olarak 12 kişiydik şimdi 50 kardeşimizle bu takımda futbol oynuyoruz. İnşallah bu yıl da şampiyon olarak halkımızın desteğini daha fazla alırız" diye konuştu.

-"İstek ve inanç yeterli"

Futbolculardan Gamze Yıldız ise küçük yaşlardan beri futbolu sevdiğini vurgulayarak, "Doğuda doğdum büyüdüm. Burada futbol oynamak çok zor çünkü gerekli imkanları bulamıyoruz. Daha önceden spora başladığım için ailem de futbol oynamama destek verdi. İnşallah iyi yerlere geliriz" ifadelerini kullandı.

Yıldız, en büyük hedefinin milli formayı giymek olduğunu kaydederek, "Futbola severek başladım ve severek yapıyorum bu işi. Futbol sadece erkeklerin değil, herkesin yapabileceği bir spor. Bunun için istek ve inanç yeterli" şeklinde konuştu.

Takım sporcularından Eda Nur Kaya da bir kadın için futbol oynamanın değil sadece futbola başlamanın zor olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kaya, takımlarının başarılı olmasının kentteki diğer kızlar için ilham kaynağı haline geldiğine dikkati çekerek, "Bizim takım olarak gösterdiğimiz başarı, kentteki kız arkadaşlarımıza örnek oldu. Sayımız her geçen gün artıyor. Bizi izleyerek takıma katılmak isteyen çok sayıda arkadaşım var ama isteğin yanı sıra yetenek de lazım. Artık profesyonel bir takımız" diye konuştu.

Öte yandan, TFF Kadınlar 3.Ligi'nde 8. grupta mücadele eden 76 Iğdırspor kadın futbol takımı, hafta sonu yaptığı ilk karşılaşmasında Muş Yağmurspor'u 13-0 yenerek şampiyonluk yolunda ilk adımı atmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!