Iğdır’da Halk Oyunları coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Iğdır’da Halk Oyunları coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 11:14

Iğdır’da Halk Oyunları coşkusu

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kulüpler arası halk oyunları il yarışması çekişmeli geçti.



İskender Iğdır Spor Salonunda yapılan turnuvaya Iğdır’dan 22 ekip katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada, folklorcular hünerlerini sergiledi. Eğlenceli geçen yarışmada düzenlemesiz minikler dalında Mareşal Fevzi Çakmak İ.Ö.O., Yıldızlar dalında Genç kaya spor kulübü. Gençler dalında Iğdır 76 Spor Kulübü, Büyükler dalında Halk eğitim merkezi Spor Kulübü, Düzenlemeli kategorisinin Minikler, Yıldızlar ve büyükler dallarında Iğdır Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü derneği rakiplerini eleyerek birinci oldu.



Dereceğe giren okullara kupalarını veren İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yarışmaların şenlik havası içinde geçtiğini bildirdi. Halk Eğitim Müdürü ve Halk Oyunları il Temsilcisi Mehmet Gül ise Anadolu kültürünün derin ve eşsiz bir parçası olan halk oyunlarının ince ve anlamlı figürlerden meydana geldiğini hatırlattı. Mehmet Gül, "Düğünlerimizin, önemli gün ve etkinliklerimizin ayrılmaz bir parçası olan halk oyunları, duygularımızı, sevinçlerimizi, hüzünlerimizi, estetik hareketlerle izleyenlere yansıtmaktadır’’dedi.



Yarışmada derece alan ekiplere Vali yardımcısı Bilgehan Karanfil ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Gençlik Merkezi müdürü Ahmet Karaca İl Gençlik Spor Müdürü Kasım Aydoğdu, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Gül verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!