Suriye'de bombalı saldırıda yaralanan İbrahim'e yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Suriyede bombalı saldırıda yaralanan İbrahime yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 11:06

- Suriye'de varil bombasının hedefi olunca bir gözünü kaybeden, diğerinde de kısmi görme kaybı olan İbrahim İse Hasan, bir hayırseverin desteğiyle gözünden ameliyatı edilecek-Baba Hasan İse: - "Oğlum inşallah görecek, çok sıkıntılar çekti. Acıları yüzünden günlerce uyuyamadı. En azından gözlerinin görmesiyle hayata daha da tutunacak"

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Ülkesinde rejim uçaklarının varil bombalı saldırısında tek gözünü kaybeden, diğerinde kısmı görme kaybı yaşayan ve vücudunun büyük bölümü yanan İbrahim İse Hasan, sığındığı Türkiye'de yardımseverlerin desteğiyle gözünden ameliyat edilecek.

Rejim güçlerinin ağır hava saldırılarına maruz kalan kentlerden biri olan Hama'da motosikletiyle seyir halindeyken varil bombalı saldırıya yakalanan 27 yaşındaki İbrahim İse Hasan, bu olayda tek gözünü kaybetti ve vücudunun büyük bölümü yandı.

Yaklaşık 1,5 ay önce tedavi amaçlı Reyhanlı'ya gelen ve Anadolu Ajansı'nın haberini yaptığı Hasan'ı, merkezi İsviçre'de olan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri tedavi için İstanbul'a davet etti.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli İbrahim'in acısını dindirmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Aileyi Reyhanlı'da kaldıkları evlerinde ziyaret eden Tunç, "Varil bombasıyla tek gözünü kaybeden ve diğer gözü de yanıklar yüzünden kapalı olan İbrahim, Dünyagöz Hastanesin'de göz ameliyatı edilecek. İnşallah başarılı ameliyatların ardından kardeşimiz 9 aylık evladını dünya gözüyle görür" dedi.

İbrahim'in hikayesini duyduktan sonra kayıtsız kalamadıklarını aktaran Tunç, "Güzel gelişmelerini bizler de İstanbul'da takip edeceğiz. İnşallah İbrahim, gözlerine kavuşup yeniden hayata sımsıkı tutunur. İbrahim'in tedavisi için destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İbrahim'in babası Hasan İse de "Oğlum inşallah görecek, çok sıkıntılar çekti. Acıları yüzünden günlerce uyuyamadı. En azından gözlerinin görmesiyle hayata daha da tutunacak. Yardımlarını esirgemeyen Türkiye ve hayırseverlere sonsuz teşekkürler ediyorum" ifadesini kullandı.

Tunç, açıklamanın ardından aileyle birlikte uçakla İstanbul'a hareket eti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!