Savaş EXPO'yu gençlere anlattı

Güncelleme Tarihi:

Savaş EXPOyu gençlere anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 14:28

Savaş EXPO'yu gençlere anlattı

Haberin Devamı

HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi'nde, 2021 yılında Hatay'da yapılması kararlaştırılan EXPO Fuarı'nın kazanımlarını anlattı.
Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Alakuş'un ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Başkan Savaş, EXPO'nun Hatay'a kazandıracağı değerleri ve projenin içeriğini paylaştı. Kente gelecek yabancı konukların Hataylı gençler tarafından karşılanacağını belirten Başkan Savaş, şöyle devam etti:
"2021 EXPO'nun ilimizde yapılacak olması nedeniyle 15-20 yıllık işlerimizi 4 yıla sığdırmaya çalışacağız. Alt yapı, ulaşım Asi Nehri'nin güzelleştirilmesi gibi birçok konuda çalışmalarımız olacak ve bu işleri hızlı bir şekilde bitirmeye gayret edeceğiz. Sevgi, saygı, barış ve hoşgörü kenti olarak tanınan ve dünyaya örnek gösterilen Hatay'ımızı EXPO 2021 ile tarihi, kültürel değerleri, medeniyeti ve mutfak zenginliği ile bir kez daha örnek gösterilecek duruma getireceğiz. Son 6 yıldır, başladığı tarihten beri tasvip etmediğimiz Ortadoğu'daki savaş ortamı ilimiz de önce sosyolojik, sonra psikolojik ve son 2 yıldır ekonomik olarak ilimizde bir tahribat yarattı. İnanıyorum ki EXPO 2021 sadece biz Hatay'a değil komşu illerimize ve komşu ülkelerimize moral verecektir."

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!