Suriye'deki kamplar ilaçlandı

Güncelleme Tarihi:

Suriyedeki kamplar ilaçlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 16:12

Suriye'deki kamplar ilaçlandı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH); İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye içerisindeki Türkiye sınırına yakın 176 kamp, salgın hastalıklara karşı ilaçlandı.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte salgın hastalıkları önleyebilmek için Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplarda ilaçlama yaptıklarını söyledi. Suriye'deki iç savaşın etkisiyle 1,5 milyonu aşkın sivilin Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunan kamplarda yaşadığını  belirten Tahiroğlu, ''Çadır kentlerde ve kısmen daha küçük kamplarda barınan siviller, maalesef sağlıksız ortamlar nedeniyle sık sık salgın hastalıklara maruz kalıyor. Suriye içerisinde çalışmalarını sürdüren sağlık ekiplerimiz düzenli olarak kamplara sağlık desteği veriyor. Bu sayede salgın hastalık gibi sorunları minimize ediyoruz. Her mevsim başlangıcında çadır kent ve kamplarda ilaçlama yapıyoruz. Bu sayede insanlar kısmen daha sağlıklı ortamlarda barınabiliyorlar. Son yaptığımız ilaçlamada 176 çadır kent ve kamp ilaçlandı"dedi.

Zeki Tahiroğlu, çadır kentlerde ve kamplarda yaşayan çocuk, kadın ve yetişkin sığınmacılara sağlık desteği vermeyi sürdürdüklerini de kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!