Göç İdaresi’nden bilgilendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Göç İdaresi’nden bilgilendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2019 17:04

Göç İdaresi’nden bilgilendirme toplantısı

Haberin Devamı


Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde, kurum amirleri, kanaat önderleri ve Suriyelilerin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Kaymakam Ali Candan başkanlığında, İlçe Göç İdaresi’nce 'Mahalle Filmi' gösterimiyle başlayan toplantıda, Türk vatandaşları ile Suriyeli misafirlerin birlikte yaşamanın hak ve ödevleri, kardeşlik olgusunun devamı için dikkat edilecek hususlar, eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere erişim, Suriyeli misafirlerin kamu hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmeleri için öneriler ve bilgilendirmelerde bulunuldu. 
Türk toplumunun milli değerleri,  örf ve adetleri gözetilerek misafirperverce savaşın ilk yıllarından beri Suriye halkının ağırlandığını söyleyen Kaymakam Candan, bu süreçte her iki ülkenin kardeşçe yaşadığının görüldüğü ve iki milletinde refah ve huzur içerisinde yaşamaya devam edebilmesi için Suriyelilerin üzerine düşen görevi yerine getirmelerini, özellikle sosyal medya aracılıyla araya fitne sokarak iki tarafı karşı karşıya getirme çabasında bulunanların olduğunu ve bu nedenlerden dolayı hassas olunması gerektiğini ifade etti. Candan, bu tarz provokasyonlara müsaade edilmeyeceğini, güvenlik birimlerine yardımcı olunmasını, lüzumsuz gerilime meydan verilmemesini ve sağduyulu olunması gerektiğini de söyledi.
Suriyelilerin sorunları ve taleplerini dinleyen Kaymakam Candan, sorunların çözümü noktasında ilgili tüm kurumların gereken hassasiyeti gösterdiğini ve koordineli bir şekilde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!