MKÜ'de zeytin sektörünün sorunları görüşüldü

Güncelleme Tarihi:

MKÜde zeytin sektörünün sorunları görüşüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 15:57

MKÜ'de zeytin sektörünün sorunları görüşüldü

Haberin Devamı

 

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 'Zeytin ve Zeytinyağı Özelinde Hatay İli Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği' konulu toplantı düzenlendi.
Toplantıya Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Altınözü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, DOĞAKA, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ile zeytinyağı üreticileri katıldı.
Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Akın Yakan'ın sunumu ile başlayan toplantıda Hatay ili zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunları ele alındı. Yılda yaklaşık 150 bin ton zeytin üretimi olan ilimizde zeytine ilişkin en önemli sorunların; üretime ilişkin kalite problemi, yıllara göre değişen ürün miktarı, zeytin karasuyu, prina değerlendirme sorunu, yurtiçi ve yurtdışı markalaşma sorunu, coğrafi işaret tescilinin yapılmamış olmasının yanı sıra tanıtım eksikliği sorunu olduğu vurgulandı. Toplantıda tüm paydaşların ortak sorun olarak gördüğü bu sorunların çözümü için başlangıç olarak Coğrafi İşaret Tescili almak amacıyla bir proje hazırlanmasına karar verildi. Bu çerçevede başta üniversite olmak üzere kamu paydaşlarının tamamının bahsedilen projeye destek olabilecekleri belirtildi.
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur da 21- 23 Ekim 2017 tarihinde düzenlenecek olan zeytin festivaline toplantıya katılanları davet etti.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!