'Hatay otoyolu ücretsiz olacak'

Güncelleme Tarihi:

Hatay otoyolu ücretsiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2019 17:01

'Hatay otoyolu ücretsiz olacak'

Haberin Devamı

HATAY, (DHA)- AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Erzin ilçesinden başlayıp Sarımazı gişelerine kadar olan Hatay otoyolunun ücretsiz hale geleceğini söyledi.
Kırıkhan'da Muhtarlar Günü'nde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hataylı vatandaşlara müjdeli haberler verdi. Yayman, "AK Parti milletvekillerimizin ısrarlı ve yoğun çabaları sonucu otoyol ücretsiz hale geliyor. Cumhurbaşkanımıza ilettik, çok yakın zamanda inşallah çıkacak olan kararnameyle Erzin-Sarımazı otoyolu ücretsiz hale gelecek" dedi.
Başta ulaşım sektörü olmak üzere ticaret dünyasının ve vatandaşların yıllardır dile getirdikleri sorunun çözüme kavuştuğunu anlatan Yayman, "Yakında çıkacak olan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle otoyolu artık şehir içi trafik işlevi görecek.  Erzin-İskenderun hattında trafiği rahatlatmak, bu bölgede gündüz ve akşam saatlerinde yoğunlaşan ulaşımı kolaylaştırmak için otoyol ücretsiz hale getirilmesi isteniyordu. Böylece bu sorun çözüme kavuşuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Biz bir ve beraber oldukça yapamayacağımız hiçbir iş yoktur" dedi.  
Yayman, otoyolun ücretsiz hale getirilmesinden sonra ilk hedeflerinin Hassa Tünelinin açılması olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!