3. Hatay Tarım Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

3. Hatay Tarım Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 18:33

3. Hatay Tarım Fuarı açıldı

Haberin Devamı

Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA) -Traktörler, tarımsal mekanizasyonlar, tarımsal alet ekipman ve teknolojiler, gübre, tohum, fidan çeşitleri, tarımsal gıdalar ve ürünler başta olmak üzere tarım ile ilgili her konuda ürün ve hizmetin sergilendiği Hatay Tarım Fuarı'nın üçüncüsü törenle açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği  3. Hatay Tarım Fuarı‘nda, traktörler, tarımsal mekanizasyonlar, tarımsal alet ekipman ve teknolojiler, gübre, tohum, fidan çeşitleri, tarımsal gıdalar ve ürünler başta olmak üzere tarım ile ilgili her konuda ürün ve hizmet sergilenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret Borsası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve daha birçok ilgili kurum ve kuruluşun desteğiyle Antakya Otobüs Terminali yanındaki arazide gerçekleştirilen fuarda firmalar 5 bin metrekare kapalı, 8 bin metrekare açık toplam 13 bin metrekare alanda stantlarında ürünlerini vatandaşlara tanıtacak.

Fuar açılışında konuşan Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay’ın, Türkiye’deki yaş sebze meyve ihracatının yüzde 20’sini gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu toprak birçok canlının hayat kaynağı ve anavatanıdır. Geçmişten alınan bu miras tarımı ilimiz için ekonomik ve sosyal bakımdan en önemli sektörlerden birisi yapmaktadır. Birçok medeniyetin oluşumu ve hayatiyetini devam ettirmesinin temelinde de bu olgu vardır. İlimiz narenciyenin, pamuğun ve zeytinin cenneti olması yanı sıra konum itibari ile ticaretin buluşma noktasıdır.” dedi.

Hatay Tarım Fuarı 4 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!