İSTE'li Robotel/Robotkol ile genç kızı sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

İSTEli Robotel/Robotkol ile genç kızı sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 12:17

İSTE'li Robotel/Robotkol ile genç kızı sevindirdi

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'da İskenderun Teknik Üniversitesi üçüncü yılında öğrencileri kentte uzuv kaybı bulunan bir genç kız için protez nitelikli Robotel/Robotkol yapmayı başardı.

İSTE Enerji Enstitüsü Müdürü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Emin Taner Elmas, Protez nitelikli Robotel/Robotkol projesini İSTE-IEEE Öğrenci Topluluğunun yürüttüğünü söyledi. İSTE Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Selva Bal’ın akademik danışmanlığındaki ekipte; Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuğçe Gündoğan, Elektrik- Elektronik Mühendisliğinden Ece Sultan Kaba, İnşaat Mühendisliği Bölümünden Büşra Bucaklı, Makine Mühendisliği Bölümünden Murat Can Çolak, Hazal Güler, Petrol ve Doğal Mühendisliği bölümünden Fulya Kayış yer alıyor.

ÖĞRENCİDEN SOSYAL SORUMLULUK

Uzuv kaybı bulunan insanlara protez nitelikli Robotel/Robotkol projesine değinen Bölüm Başkanı Dr. Emin Taner Elmas, "Öğrencilerimiz bu projeleri bir Bilimsel ve Teknik faaliyet olarak gerçekleştirirken aynı zamanda bir sosyal sorumluluk görevi de yerine getirmektedir. Çok büyük bir özveri ve gayret ile üretilerek uzuv kaybı yaşayan bu kişilere takılan protezler için hiç bir şekilde ücret talep edilmemektedir. Öğrencilerimiz üretimlerini sponsor bularak gerçekleştirmektedirler" diye konuştu.
PROTEZ ROBOTKOL TAKILDI
Ekip, proje kapsamında önce uzuv kaybı yaşayan kişinin kendisi ve aileleriyle görüşülüp onay alındığını belirten Bölüm Başkanı Dr. Emin Taner Elmas, "Kol ölçüleri alınarak, gerekli malzeme filament  temin edilmektedir. Programlama yapılarak en son aşamada ise 3 boyutlu yazıcıda üretim gerçekleştirilmektedir. İSTE IEEE Öğrenci grubuna mensup ekip üyelerimiz, İskenderun'da yaşayan ve uzuv kaybı bulunan Zehra İlkel için protez Robotkol yapmayı başararak teslim etti. Bu konuda hem bir sosyal sorumluluk örneği göstermekle beraber, hem de bilimsel ve teknik açıdan çok büyük bir başarı sağlayan İSTE’li öğrencilerimiz, yeni vak’alar tespit etmeyi sürdürürken, çalışmalarına büyük bir özveri ve gayretle devam etmektediR" dedi.
İSTE IEEE Öğrenci Topluluğu, Protez nitelikli Robotel/Robotkol Projesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Eyyüphan Yakıncı ile Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’nin de son derece büyük katkı ve destekleri bulunduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!