Hayırseverlerden Suriyeli aileye yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverlerden Suriyeli aileye yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 12:09

- Suriye'nin Hama kentinde rejim güçlerinin saldırılarına hedef olan Kaddur ailesi, 5 ay önce sığındıkları Reyhanlı'da hayırseverlerin desteğiyle yeni yuvalarına kavuştu

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Suriye'de rejim uçaklarının varil bombalı saldırılarına hedef olan ve birçok akrabasını kaybeden 6 kişilik Kaddur ailesi, can güvenlikleri için sığındıkları Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle yeni yuvalarına kavuştu.

Bulundukları beldenin rejim uçaklarınca bombalanmasının ardından yanlarına alabildikleri birkaç parça eşyayla Reyhanlı'ya gelen aileye, merkezi İsviçre'de olan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri yardım elini uzattı.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli ailenin gönül dostlarının yardımları sayesinde yeni yuvalarına kavuştuğunu söyledi.

Ailenin dramına sessiz kalamadıklarını belirten Tunç, "Ailenin iki hasırdan başka eşyaları yoktu. Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri olarak hemen harekete geçtik. Ailemize buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, oturma grubu, mutfak malzemesi, halı, yatak, kıyafet, ayakkabı, çocuklar için oyuncak ve gıda yardımında bulunduk." dedi.

Haberin Devamı

Evin eski haliyle yeni hali arasında çok fark oluştuğunu anlatan Tunç, "Çok şükür ailemiz artık sıcak yuvalarında oturacaklar. Onları kardeş aile yaptık ve düzenli olarak kira desteğinde de bulunacağız. İstanbul'dan sık sık ailemizi ziyaret için geleceğiz, onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oldu." diye konuştu.

Babaları Halit Kaddur (52), kendilerine yardım elini uzatanlara teşekkür etti.

Bombaların altından ardından böyle bir yuvaya kavuşmak çok güzel diyen Kaddur, "İki kızım ve üç torunumla artık daha güzel bir evde oturuyoruz. Bu imkanı bize verenlere sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye'de olmak çok güzel. Burada güven ve huzur içinde hayatımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!