Hatay'da Cumhuriyet resepsiyonu verildi

Güncelleme Tarihi:

Hatayda Cumhuriyet resepsiyonu verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 13:54

Hatay'da Cumhuriyet resepsiyonu verildi

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)- CUMHURİYET Bayramı’nın 94'üncü yıldönümü vesilesiyle Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.
Ottoman Otel’de düzenlenen resepsiyonda davetliler trio müzik grubunun dinletisi eşliğinde Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata tarafından kapıda karşılandı. Konukların yerlerini almasının ardından program, İskenderun Teknik Üniversitesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan müzik grubunun Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirmesi ile devam etti. Daha sonra konuklara aziz milletimizin verdiği kurtuluş mücadelesi ve cumhuriyetimizin kurulma aşaması ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi.
Konuklara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Ata, cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümü münasebetiyle düzenledikleri resepsiyona katılımlarından dolayı herkese teşekkür ettiğini dile getirdi. Vali Ata, "Atatürk en büyük eserim dediği cumhuriyeti Türk milletine emanet etmiştir. Atamızın bu emanetini bugüne kadar nasıl koruyup kollayıp savundaysak bundan sonra da sonsuza dek tüm Türk milleti olarak koruyup kollayacağız ve Atamızın bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 57 İslam ülkesi içinde en gelişmiş, en kalkınmış, insan hak ve özgürlüklerine en fazla değer veren ülke Türkiye’dir. Bunun Atamızın kurduğu rejim sayesinde olduğunu asla unutmamalıyız. O nedenle milletçe cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimize karşı her türlü saldırıya 80 milyon hepimizin göğüs germesi gerekir" dedi.
Vali Ata’nın konuşmasının ardından hazırlanan cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yılı pastası Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi. Coşku dolu anların yaşandığı resepsiyon, Vali Ata ve Eşi Nazan Ata’nın konukları salonun kapısından tek tek uğurlaması ile son buldu.
Resepsiyona Hatay Milletvekilleri Birol Ertem ve Mevlüt Dudu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, işadamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri, askeri ve mülki erkan, şehit ve gazi aileleri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!