Ford Trucks İskenderun’da kendini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Ford Trucks İskenderun’da kendini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 09:25

Ford Trucks İskenderun’da kendini tanıttı

Haberin Devamı

 


Ford Trucks son nesil araçlarını İskenderun'da düzenlediği iftar programı öncesi görücüye çıkarttı. Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, Türkiye'de üretilen kamyonların 20'den fazla ülkeye ihraç edildiğini söyledi.
Anemon Otel'de gerçekleştirilen iftar programına ev sahipliği yapan Ford Ovalı'nın davetine Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda lojistik ve inşaat sektörü içerisinde yer alan isimler katıldı.
Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhat Turfan, Türkiye Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, Türkiye Satış Müdürü Burak Hoşgör, Türkiye Pazarlama iletişimi yetkilisi Hande Şengül, Türkiye Kamu Satışlar Müdürü Deniz Durmaz, Bölge Müdürleri Barış Anayurdu ile Alp Çakı, Ovalı Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ovalı ve İskenderun sorumlusu Şener Şahin katıldı.
İftar programı sonrasında yaptığı sunumda Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar, öncelikle bir değişim başlattıklarını ifade ederek, "Fort Trucks olarak 2011 yılında biz öncelikle ağır ticari araç sektörüne uzanan bir iş birimi kurduk ve bu iş biriminin neticesinde de Ford'la bir global kamyon anlaşması imzaladık. Bu global anlaşmanın en temel ve bizi gururlandıran maddesi şu anda Brezilya'da, Çin'de ve Türkiye'de üretilen tüm Ford kamyonlar ve çekicilerin mühendislik tasarımları Ford Otosan tarafından yapılıyor. Yani bu ülkelerdeki üretilen tüm kamyonların tasarımları, geliştirmeleri ve mühendislikleri bizler tarafından Türk Mühendisliği tarafından yapılıyor. Bu hepimiz için gerçekten çok büyük gurur kaynağı" dedi.
Pazarlama Müdürü Hazar, üretim lokasyonlarında da Türkiye Brezilya ve Çin'in bulunduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi:
"Türkiye'de üretilen kamyonlar bildiğiniz gibi, 20'den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Brezilya'da ve Çin'de üretilen kamyonlar da o bölgede satılıyor. Biz bu global anlaşma neticesinde de 60 pazara satış hakkı edindik Ford Trucks olarak. Ancak bu pazarlara yavaş yavaş giriyoruz, şu anda 20 pazarda varız. 2020 yılında da hedefimiz bunu 50 pazara çıkartmak. global pazar anlaşmasından sonra da ana stratejilerimizi beliklerdik ki bunu 5 ana başlık altında topladık. Öncelikle bayi ağımız yeniledik. Biliyorsunuz eskiden, sonuçta bizlerin imajına yakışmayan daha eski, daha köhne, tamirhane diyeceğimiz yerlerde ağır ticari araçlarımıza hizmet veriyorduk. Yeni bayi yapılanmamızla şu anda en modern plazaları Türkiye'de Ford'dan sonra bizde buna binek araçları da dahil olmak üzere en modern plazaları bizde ve Türkiye'nin yaklaşık 30 noktasında, yani Türkiye'nin her bölgesini kapsayan en yeni plazalarımız var. Ford Ovalı da bunlardan bir tanesi."
Ovalı Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ovalı da, Ovalı Otomotiv olarak sektörde bölgede önemli yatırımlar yaptıklarını, Ford Trucks servis ve satış merkezini de hizmete açtıklarını bildirdi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!