EXPO 2021 lansmanı gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2021 lansmanı gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 14:24

EXPO 2021 lansmanı gerçekleşti

Haberin Devamı

 

2021 yılında Hatay'da gerçekleştirilecek olan EXPO 2021'in lansmanı Ottoman Otel'deki toplantıyla gerçekleştirildi.
Toplantı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi'nin EXPO'ya adaylık ve Hatay'ın EXPO 2021 organizasyonunu kazanma sürecini anlatmasıyla başladı. Çelebi geçen yıl Antalya'da düzenlenen EXPO'yla ilgili detaylı bilgileri de katılımcılarla paylaşıp, EXPO kapsamında Hatay'da kurulacak Medeniyet Bahçeleri projesi hakkında da bilgiler verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise EXPO'yu belediye olarak kazandıklarını ancak projenin artık tüm Hatay'ın projesi olduğunu belirterek, "2017'de Lüksemburg'ta EXPO'yu aldık. EXPO Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı ama o günden itibaren yani Ocak 2017'den itibaren Hatay bütün dinamiklerin ötesinde, sorumluluğunda, zirveye ulaşmak üzere zimmetimize geçti. Bugün onun toplantısını yapıyoruz. Bu bizim kadim şehrimizin önemli projesi. 2021 kimimize göre çok uzak, kimimize göre 4 yıl sonraki çok kısa mesafe, bana göre kısa mesafe bunun için tüm dinamiklerimizin bu uğurda gücümüz neye yetiyorsa birlik ve bütünlük içerisinde el atmamız lazım. Bunun için ordayız" dedi.
EXPO hazırlıkları için özel bir ekibin çalışmalar yaptığını belirten Başkan Savaş, "Bugüne kadar belediye olarak profesyonel bir ekiple az da olsa çalıştık. Ömer Bey önderliğinde, genel sekreterliğimizin önderliğinde bu iş bitti. Ama artık bunu paydaşlarımızla birlikte pay ederek geleceğe taşımak ve 2021'de bunun sonucunu almak istiyoruz. EXPO iyi projelendirilmiş ise kaybeden hiçbir şey yok. İlerlediği zaman birçok ülkeye birçok şehre önemli kazanımlar bırakmış ve en önemlisi yüzde doksan 95'i bu işten pay elde etmiştir. Bizim kadim şehir olmamız, 3 medeniyete ev sahipliği yapmamız ilk yazılı olmayan olimpiyatların 200 yıl boyunca burada yapılması, ipek yolunun buradan geçmesi, hac yolunun buradan geçmesi, Akdeniz'le komşuluğu, Ortadoğu ile Anadolu'yu birleştiren coğrafya olması, bir çok kavmin burada ticaret yapıp bizim gastronomi turizmimize katkı sağlaması, coğrafyamızın güzelliği, bir çok bitki örtüsünün burada yaşaması, Asya'nın Ortadoğu'nun en zengin bitki örtüsünün burada olması, 850'ye yakın tıbbi ve aromatik bitkiye sahip olmamız ve 250 tane sadece bu şehre ait çiçek olması son zamanda iki tane tür bulmamız ve gazella gazella dağ ceylanlarımız, 7 tane ilçemizin denizle komşuluğu, bütün bunlar bizim müthiş zenginliklerimiz. Tüm bunları dünyayla paylaşmak istiyoruz" dedi.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!