Erzin Termal’de Tapu Sevinci

Güncelleme Tarihi:

Erzin Termal’de Tapu Sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 13:01

YER ALTINDAKİ ŞİFALI TERMAL SUYU; OTEL, SAĞLIK MERKEZİ VE TATİL KÖYÜ KONSEPTİYLE BİR ARADA BULUŞTURAN ERZİN TERMAL’DE HAK SAHİPLERİNE TAPULARI TÖRENLE DAĞITILDI.

Amanos Dağları’nın Akdeniz’e uzanan eteklerindeki şifalı su cennetinde kurulan Erzin Termal Otel’de tapu sevinci yaşandı. Yer altındaki şifalı termal suyu otel, sağlık merkezi ve tatil köyü konseptiyle bir arada buluşturan Erzin Termal’de hak sahiplerine tapuları törenle dağıtıldı.
Tapu dağıtım töreni nedeniyle Adana Hilton Otel’de verilen yemeğe tapu sahipleri aileleriyle birlikte katıldı. Törende bir konuşma yapan Doğan Jeotermal Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, termal sağlık turizmi ve termal suyun yararları hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma ve Değerlendirme Vakfı (JEVAK) Başkanı, Devre Mülk ile Devre Tatil Yatırımcıları Derneği Başkanı ve Ankara Termal Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı olan Mehmet Ali Doğan, Erzin Termal’in özelliklerini de anlattı.
Son 20 yıldır Türkiye’deki bütün jeotermal projeler ve termal tesislere imza atarak, son 10 yılda 5 termal sağlık tesis yapımını hedeflediklerini kaydeden Doğan, “Bu çerçevede ilk olarak 2009 yılında Balıkesir/ Edremit’te Hattuşa Astyra Termal tesisimizi, 2. olarak ise 2013 yılında Ankara/Güdül’deki Hitit Ayaş Termal Sağlık Tesisimizi hizmete açtık. 3. tesis yeri olarak ise termal banyo kürü ve termal içmeceleriyle dünyaca ünlü Erzin içmeceleri mevkini seçtik. Bölge insanımızın ilgisi, yatırım yerinin seçimi açısından ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi ortaya koydu” dedi.
TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK
Erzin termal tesislerinin bulunduğu Hatay bölgesinin, Türkiye’nin diğer termal bölgelerinden ayrıcalıklarını da vurgulayan Mehmet Ali Doğan, tesislerin; Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman’a yakınlığıyla bölge halkının ilgisini teşvik ettiğini kaydetti. Doğan, Erzin Termal Otel’in, dünyanın çok zengin bitki örtüsüne sahip sayılı doğal ortamlarından birisi olan Amanos Dağlarının Akdeniz’e uzanan kıyılarında yer aldığını hatırlatarak şöyle dedi:
“Doğal ortamının yanı sıra tarih, sağlık ve deniz turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Erzin’deki tesislerimiz, eşsiz tasarımı, konforu, ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve şifalı sularıyla Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya adaydır”
SAĞLIK İSTEYENLER TERMALE GİTMELİ
Konuşmasının önemli bir bölümünde termal suyun insan sağlığı üzerindeki alternatifsiz yararlarını sıralayan Doğan Jeotermal ve Erzin Termal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, “Son yıllarda yapılan çalışmalar doğal sıcak suların vücut için faydalarını giderek daha çok ortaya koymaktadır. Jeotermal sağlık turizminin geliştiği ülkelerde, ‘sağlıklı bir yaşam istiyorum’ diyen bütün bireyler, termal kültür ve tedavi merkezlerine giderler. Deniz,yeşil ve oksijenin bir arada olduğu Erzin Termal Tesisi’ne ilginin yüksek olması sağlık turizmi konusunda halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesinde giderek daha başarılı olunduğunu gösteriyor” diye konuştu.
Doğan, sözlerini tapu sahiplerine, “Erzin Termal Sağlık Merkezinde hayatın tadını çıkartın. Bizim tek istediğimiz; sizleri ruhen ve bedenen iyi hissettirerek, kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmenizi sağlamak ve hayatınızın en keyifli günlerini yaşatmak. Çünkü diğer tıbbi tedavi yöntemlerinin aksine şifalı sularımız, gerek içmece gerekse banyo, çamur ve solunum kürü olarak sizlere ağrısız ve acısız doğal tedavi yöntemleri sunmaktadır” diye seslendi.
Daha sonra, Erzin Termal’de ödemelerini tamamlayan ailelere tapuları verildi. İsimleri okunarak sahneye çağrılan tapu sahiplerine, Doğan Jeotermal Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Grup Başkanı Turabi Çelebi, şirket ortaklarından Hüseyin Polat ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ile grubun diğer yetkililerinin katıldığı törenle tapuları teslim edildi.
Bir yandan dağ, orman ve deniz havasına sahip tesislerde tatil yapıp, diğer yandan da Erzin’in şifalı termal sularıyla sağlıklarına sağlık katacak olan aileler mutluluklarını ifade etti.
Tapu sahiplerinden Ayten ve Kemal Hallaçoğlu çifti de “Yıllardır böyle bir imkana kavuşmak istiyorduk. Erzin Termal’i gittik, gördük, çok beğendik ve şimdi de tapumuzu aldık” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!