Dörtyol'da budama ve hasat kursu

Güncelleme Tarihi:

Dörtyolda budama ve hasat kursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 15:17

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Dörtyol'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından narenciye üreticilerine uygulamalı budama ve hasat eğitimi veriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin önemli gelir kaynakları arasında yer alan narenciyede kaliteli bir üretim yapılabilmesi ve bu alanda bilinçli çiftçi ve tarım işçisi yetiştirmek amacıyla bu uygulamayı başlattıklarını söyledi.

Eğitim sayesinde ekonomik verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirten İnal, "Oluşturduğumuz iki grup ekibimiz, ilçemizin çeşitli bölgelerinde hasat yapılan bahçelere giderek, hem çiftçilerimize hem de bahçede hasat yapan işçilere hasat eğitimi ve budama eğitimi veriyor. Eğitimde, günümüzde budamanın sadece erkek işi olduğu yönünde algı var. Kadın çiftçilerimizin de bu konuda kendilerini geliştirip, aile bütçesine katkıda bulunmaları sağlanabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yurt dışına ihraç edilecek ürünlerin "A kalite" olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan İnal, kesim yaparken üründe çöp bırakılmaması, yere düşürülmemesi için tutuş şekilleri, sepete koyma gibi bilgiler de verdiklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!