Arsuz, festivali büyük ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Arsuz, festivali büyük ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 14:01

Arsuz, festivali büyük ilgi gördü

Haberin Devamı

ARSUZ(Hatay), (DHA) - HATAY’ın Arsuz ilçesinde düzenlenen Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali bu yıl 10 bin kişiye ev sahipliği yaptı.
Çevre il ve ilçelerden bir çok kişinin katılım sağladığı festival, Arsuz Kaymakamlığı ve Belediyesi iş birliği ile Gözcüler sahilinde gerçekleşti. Nüfusu 87 bin olan Arsuz ilçesini festival nedeniyle 3 günde 10 bin kişi ziyaret etti. Doğa yürüyüşü, bisiklet, motocross, serbest ve tüplü dalış, yelken, yamaç paraşütü, yoga ve bir çok branşta katılımcı ve sporculara heyecan dolu anlar yaşatan Arsuz Festivali yoğun ilgi gördü. Üç gün süren festivalde etkinliklerin düzenlenmesinde 40 kişi gönüllü olarak görev aldı. Spor faaliyetlerinin genelinin ücretsiz olduğu festival, her akşam  farklı bir sanatçıya ev sahipliği yaptı. İlk gün Eda Metin Özülkü, ikinci gün Gece Yolcuları son gün ise Bulutsuzluk Özlemi’ne sahne veren Arsuz Festivali, katılımcı doğa severlere konserler boyunca keyifli zamanlar yaşattı.
FESTİVALLER ŞEHRİ
Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali’ne katılan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Sarı “En büyük temennimiz Dogu Akdeniz’in incisi olan  Arsuz ilçemizin yaptığımız etkinlikler ve düzenlediğimiz festivaller ile kısa sürede turistik açıdan hakettiği noktaya gelmesidir. 'Festivaller Şehri' olarak nitelendirdigimiz Arsuz'da  her geçen gün kaymakamlık olarak, Arsuz Belediyesi ve  diğer tüm kamu kurumlarımızla işbirliği içinde, huzur içinde yaşamayı ve yasatmayi umuyoruz" dedi.
EGE’DEN BİR FARKI YOK
Arsuz Kaymakamlığı Proje Koordinatörleri’nden Kübra Yıldız ise “Arsuzumuz hem deniziyle, hem doğasıyla hem de alternatif sporların yapılacağı alanlarıyla birlikte farklı kültür ve dinleri bir arada barındıran bir yerdir. Bu festivaldeki asıl amacımız, insanlara Arsuz’un Ege’deki Antalya’daki  bir tatil bölgesinden farkı olmadığını göstermek oldu. Burada da bir çok sportif aktivite ve alternatif turizm olanakları bulunuyor. Bu festival sayesinde herkesin bunu görmesi gerçekten çok güzel” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!