Yüksekova'da Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovada Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 16:24

Yüksekova'da Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, Organize ve Sanayi Bölgesi tesislerinin kurulması için yer seçim toplantısı düzenlendi.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı başkanlığında düzenlenen toplantıya,  Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Abdurrahman Pınar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca ile  kurum amirleri katıldı. Kaymakamlık toplantısı salonunda  düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Hakkari denince organize sanayisi olmayan bir il  olarak akla geldiğini söyledi. 

Kaşıkçı,"Bölgenin istihdamına, gelişmesine, üretimine katkı sağlayacak bir adım olacak. İran ve Irak'a komşu olması dolayısıyla jeopolitik açıdan çok önemli bir konumda. Bünyesinde birden fazla sınır kapısını barındıran tek il. Esendere ve üzümlü sınır kapısının yanı sıra Şemdinli bölgesinde iki sınır kapısı daha açılacak. Kendi bünyesinde dört sınır kapısını barındıran başka bir il yok. Bu sınır kapılarının üretimden desteklenmesi gerekiyor. İşte üretimin adresi organize sanayidir" dedi.

Toplantıya katılan yetkililer, daha sonra  ilçeye 14 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Beldesine Bağlı Ünlüce köyü Kerem Zeydan mahallesinde yer seçimi için çalışmaları yaptı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, 152 hektarlık bir kamu alanı üzerinde dev bir yatırım gerçekleştirileceğini, bu yatırımın 40 milyon civarında olacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!