Bağışlı Spor Kulübü, sporcularına malzeme dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Bağışlı Spor Kulübü, sporcularına malzeme dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 16:49

Bağışlı Spor Kulübü, sporcularına malzeme dağıttı

Haberin Devamı

HAKKARİ,(DHA)- HAKKARİ'nin   Bağışlı Köyü spor Kulübü'nün geliştirdiği  “Bağışlı- İstanbul spor faaliyetleri köprüsü'  projesi kapsamında , kulüp bünyesinde futbol, voleybol  ve basketbol   oynayan  sporculara, çeşitli spor malzemesi dağıtıldı.
Hakkari'nin Bağışlı Köyü Spor Kulübü'nün geliştirdiği  'Bağışlı-İstanbul spor faaliyetleri köprüsü' projesiyle, kulübün bünyesindeki voleybol, basketbol ve futbol oynayan sporculara çeşitli spor malzemesi dağıttı.
Hakkari şehir statında gerçekleştirilen malzeme dağıtım  törenine, Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Yaşar  ile sporcular katıldı. Sporculara, malzemelerin dağıtılmasının ardından  Bağışlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Aydın açıklama yaptı.
Aydın, projenin amacı'nın gençlerin sportif çalışmalarını, bedeni ve ruhsal yeteneklerini milli amaçlara göre geliştirmek olduğunu söyledi.

Aydın şöyle konuştu:
"Amacımız, Hakkari'de imkanı olmayıp ama spora meraklı olan gençleri, sportif faaliyetlere yönlendirmek ve onlara destek olmak. İlimiz, öğrenci profili daha çok dar gelirli öğrencilerden oluşmaktadır. Bölge olarak kalabalık aile yapısına sahip olan Hakkâri ilimiz, kalabalık ailelerden dolayı, öğrenci potansiyeli de oluyor. Bu nedenle her öğrenci spor yapma imkanına sahip olamıyor.Yaklaşık 278 bin nüfusun yaşadığı kent genelinde, hiç bir ferdin taraftarı olduğu kulübün lisanslı ürünü olmayıp, bu ürünleri temin etmeleri de çok zor görülmekte. Yukarıda bahsedilen olumsuzluklara rağmen, ilimiz daha çok kayak sporunda profesyonelleşmiş olsa da; futbol branşında Bal ligi'nde 1 , Bayanlar 2'inci ligde 1, voleybol branşında 2'inci ligde 2 ve basketbol bölgesel 3'üncü ligde 1 takım bulunuyor. Ancak ilimizde sporla uğraşan gençlerimizin hemen hemen hiçbiri taraftarı olduğu kulübü desteklemek için Hakkâri ilinin dışına çıkmamış ve bu taraftarlık duygusunu tadamamıştır. Özellikle derneğimizin kurulu bulunduğu Bağışlı köyü ve yakın köylerinde gençlerimizin sportif faaliyetlerini sürdürecekleri ne bir spor merkezi, ne de bir spor alanı bulunmamaktadır. Projemiz kapsamında alınacak çeşitli branşlara ait spor malzemeleri ve spor giyim ürünleri ile en azından gençlerimizin spor yapma istekleri arttırılmış ve yabancısı oldukları başka branşlarda görecekleri spor eğitimleri ile diğer spor branşlarını da öğrenmiş olacaklardır."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!