Kelkit-Köse İçme Suyu Projesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kelkit-Köse İçme Suyu Projesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 16:10

Kelkit-Köse İçme Suyu Projesi tamamlandı

Haberin Devamı

KELKİT(Gümüşhane),(DHA) – Gümüşhane’nin Kelkit İlçe Belediye Başkanı Ünal Yılmaz Kelkit- Köse ilçelerini kapsayan içme suyu projesinin tamamlanarak hizmete sunulduğunu söyledi.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse ve Kelkit ilçelerinin 35 yıllık su sorununu çözecek olan grup içme suyu projesinin tamamlandığını duyurarak konuya ilişkin bir mesaj yayımladı.

Çalışmalara 3 yıl önce başlandığını hatırlatan Yılmaz mesajında “İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 25.06.2014 tarihinde ihale edilen 'Kelkit, Köse grup içme suyu ve içme suyu paket arıtma tesisi yapım işi' sözleşmesi 20.08.2014 tarihinde yapılıp 05.09.2014 tarihinde işe başlanmıştır. SUKAP kapsamında yapılan bu işin yüzde ellisi hibe yüzde ellisi ise Kelkit ve Köse Belediyeleri tarafından karşılanmıştır. Belediyeler arasındaki dağılım: yüzde doksan Kelkit Belediyesi yüzde on Köse Belediyesidir. Proje kapsamında Kelkit, Köse arasında 25 km isale hattı döşenmiş 2015 yılı içerisinde bitirilmiştir. Ayrıca Kelkit ilçemizde yeni Hastanenin üst kısmında 1500 tonluk bir depo Yılanlı Tepesinde ise 500 tonluk bir deponun daha inşası bitirilmiştir. Ayrıca Köse ilçesi için 500 tonluk deponun da kaba inşaatı bitirilmiştir. 2016 yılında tesisin ana deposu olan 3 000 tonluk depo ve arıtma tesisinin ana binasını yapımı tamamlanmıştır. Ana bina genelde mekanik aksamla donanımlı olup beton aksamı kıs sürede bitecek duruma sahiptir” ifadelerinde bulundu. 

‘SÖZÜMÜZÜ TUTTUK’

Verilen sözlerin tutulduğunu kaydeden ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Yılmaz şöyle dedi: “2015 yılında projenin uygulanması etaplarından en önemlisi olan Kelkit Köse arasındaki boruların döşeme işinde ve kamulaştırmaların tamamında belediyemizin yoğun çabaları sonuç vermiştir. Akabinde yüklenici firmanın önü açılmıştır. Bu bağlamda 2017 yılı yaz ayında musluklarımızdan temiz su akacaktır demiştik ve Allah’ın izni ile bu sözümüzü yuttuk, temiz içme suyu ile Vatandaşlarımızı buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Basınçlı su nedeni ile kısa süreli su kesintileri olabileceğini şimdiden ifade ederek sizlerin hoşgörüsüne sığınıyoruz. Bu vesile ile Kelkit’imizin İçme suyuna kavuşmasında projenin ilk gününden tamamlanmasına kadar desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!