Gümüşhane Şehir Logosu Seçici Kurulu Toplandı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane Şehir Logosu Seçici Kurulu Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 17:08

GÜMÜŞHANE ŞEHİR LOGOSU SEÇİCİ KURULU, VALİ YARDIMCISI VE SEÇİCİ KURUL BAŞKANI ŞENOL TURAN’IN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI.

Gümüşhane Şehir Logosu Seçici Kurulu, Vali Yardımcısı ve Seçici Kurul Başkanı Şenol Turan’ın başkanlığında toplandı.
Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gazeteciler Derneği Başkanı Sezai Köprülü, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu ve Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayşe Yalçınkaya katıldı.
Yarışmaya katılımın yüksek olması nedeniyle sadece ilk değerlendirmenin yapıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Şenol Turan, yarışmanın şartnamesinde de belirtildiği üzere seçici kurulun herhangi 3 eseri uygun görmemesi halinde, halkoyuna sunmama yetkisine sahip olduğunu hatırlattı.
“GÜMÜŞHANE İÇİN EN UYGUN TASARIMI ŞEHİR LOGOSU OLARAK BELİRLEME KAYGISI İÇERİSİNDEYİZ”
Turan, “Valiliğimizin destek ve himayelerinde, Sayın Valimiz Yücel Yavuz’un fikri doğrultusunda oldukça geniş bir paydaş yelpazesi ile başlattığımız projede katılım süresi sona erdi. Yarışmaya, 114 farklı rumuzla toplam 276 tane eser katıldı. Bu 276 eserle ilgili, kurul üyelerimizle bir araya geldik ve bir ön değerlendirme yaptık. Birtakım prensip kararları aldık. Yarın aynı saatte tekrar bir araya geleceğiz. Son değerlendirmemiz ise Perşembe günü olacak. Kurul üyelerinin uygun görmeleri halinde, son üçe kalan eserleri kamuoyunun değerlendirmesine sunarak, Cuma günü akşam saatlerinde bir haftalık oylama sürecini başlatacağız. Gümüşhane için en uygun tasarımı şehir logosu olarak belirleme kaygısı içerisindeyiz. Haliyle olabildiğince adil davranmaya ve estetik kaygıları ön planda tutmaya çalışıyoruz. Tasarımlarda önceliğimiz sadelik ve asalet unsurları. Bununla birlikte, logoda kullanılan figürlerin de anlamlı bir hikayesinin olması gerekir.” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!