Yunus Emre Camisi'nde okuma salonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yunus Emre Camisinde okuma salonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 11:21

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - Giresun İl Müftülüğünce hazırlanan eylem planı dahilindeki faaliyetler kapsamında Yunus Emre Camisinde okuma salonu açıldı.

İl Müftüsü Muhittin Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylem planlarında camilerin yakınlarındaki uygun fiziki mekanlarda kitap odaları, okuma odaları oluşturma çalışması olduğunu söyledi.

Aydınlar Mahallesi'ndeki Yunus Emre Camisi'nde bu çalışmanın bir ayağı olarak okuma salonunun hizmete geçtiğini ifade eden Oral, "Buradaki cemaatimiz namaz öncesi namaz sonu mevcut kitaplıktan istifade ederek okuyor. Bizim dinimiz Kur'anın ilk ayeti oku diye başlamış. Dolayısıyla okumak önemli bir hadise" dedi.

Oral, okuma konusunda toplumda sıkıntılar olduğuna dikkati çekerek, "Cami cemaatlerimizin de sıkıntıları var. Bu noktada bir adım olsun diye özellikle okuma merkezli bu çalışmayı hedefimize koyduk. Bu yönüyle de Yunus Emre Cami'miz ilk sırayı almış oldu. Bu faaliyette inşallah diğer camilerimiz de peşinden gelecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Okuma salonunda çeşitli kitaplar olduğunu dile getiren Oral, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önce Kur'an-ı Kerim var, mealleri var. Bunun dışında Kur'anı açıklayıcı nitelikte olan hadis kitapları var. Peygamber efendimizin sözlerini, yaşamını konu edinmiş eserler, İslam tarihi eserleri var. Kur'an ayetlerinin hayata bakan tarafı olan ayetlerini izah eden fıkıh, kitapları var, ilmihal kitapları var. Her seviyeden halkımızın anlayacağı kitaplar mevcut."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!